• Artikkelin kategoria:Yleinen

Piian tentissä Sedun rehtori Reija Lepola: ”Ammatillinen koulutus murroksessa”

You are currently viewing Piian tentissä Sedun rehtori Reija Lepola: ”Ammatillinen koulutus murroksessa”
Hallituksen puheenjohtaja Jouko Peltonen ja rehtori Reija Lepola SEDUsta vastaanottivat 100 000 euron 'koulutuksen laatupalkinnon' Imatralla pidetyssä juhlassa marraskuussa.

Reija Lepola toimii koulutuskuntayhtymä Sedun johtajana ja rehtorina. Sedu on yli 5000 opiskelijan ja 600 tekijän yhteisö. Kokonaisopiskelijamäärä on vuosittain yli 10 000.

Sedun toimipisteet sijaitsevat Ilmajoella, Kauhajoella, Kurikassa ja Jurvassa, Lapualla, Lappajärvellä, Seinäjoella, Tampereella, Vaasassa ja Ähtärissä.

”Ammatillinen koulutus elää vahvan murroksen aikaa”

Rehtori Reija Lepolan mukaan ammatillisen koulutuksen muutokset ovat lähtöisin mittavasta työelämän muutoksesta ja ulottuvat niin toimintaan kuin rakenteisiinkin.

-Ammatillinen koulutus elää vahvan murroksen aikaa. Haasteena on myös mittavat resurssileikkaukset.

Lepola kertoo, että Sedulle on kohdentunut vuosina 2016-2018 yhteensä noin 11 miljoonan euron leikkaukset tulorahoitukseen. Tämä tarkoittaa yhteensä yli 24 %:n leikkausta tulorahoituksessa. Ensin on leikattu opiskelijapaikkoja ja sitten yksikköhintarahoitusta ja tutkintojen perusrahoitusta.

-Rahoituksen leikkaus on tarkoittanut myös yt-neuvotteluja, koska henkilöstökulujen osuus koulutuksessa on reilusti yli 60 %. Toisaalta leikkaukset ovat mahdollistaneet, mutta myös pakottaneet toiminnallisiin ja rakenteellisiin muutoksiin, mm. Sedun kiinteistömassa tulee vähenemään noin 25 prosenttia, kertoo Lepola.

Lue lisää Seinäjokinen-lehdestä 5.12.2018.

Julkaistu 5.12.2018 klo 00:01.