• Artikkelin kategoria:Uutiset / Yleinen

Piispa Matti Salomäki: ”Ukrainalaiset tarvitsevat tukeamme”

You are currently viewing Piispa Matti Salomäki: ”Ukrainalaiset tarvitsevat tukeamme”
"Kaiken pelon ja ahdistuksen keskellä haluan julistaa toivoa, joka perustuu Jumalan lupauksiin ja ylösnousseeseen Kristukseen, elävään Toivoon." Kuva: Lapuan hiippakunta

Torstai-aamuna koko maailma hämmentyi Venäjän aloitettua laajan hyökkäyksen Ukrainaan. Sodan perustelut eivät vakuuttaneet juuri ketään. Ylivoimaisesti varustautunut suurvalta hyökkäsi monista sovitteluyrittyksistä huolimatta itsenäistä naapuria vastaan. Vanhemmalla väellä nousi varmasti mieleen maamme vaiheet talvisodan vuosina. 

Perjantai-iltana lähes kaikissa maamme kirkoissa soitettiin rauhankelloja ja pidettiin rukoushetkiä rauhan puolesta. 


Haluan myös itse Lapuan hiippakunnan piispana rohkaista kaikkia muistamaan edelleen rukouksin Ukrainan kansaa. Voimme myös antaa tukea sodasta kärsiville Kirkon Ulkomaanavun tai muiden järjestöjen keräysten kautta. On myös tärkeää, että kaikki halukkaat saavat keskustella sodan aiheuttamien pelkojen ja huolten keskellä. Läheisten ja tuttavien lisäksi  keskusteluapua voi pyytää seurakuntien työntekijöiltä. 


Rohkaisuna olkoon myös ukrainalaisen virren 369 sanat. Siinä sanotaan mm: 


”Nyt päivä laskee, pilvi peittää jo taivaanrannan tummuvan. Myös huomispäivä varjon heittää, se kertoo myrskyn nousevan. Vaan nytkin kaikkeen pelkoon, vaivaan on Isä luonut armotaivaan”.


Matti Salomäki

Lapuan hiippakunnan piispa

Julkaistu 1.3.2022 klo 11:13.