• Artikkelin kategoria:Uutiset

Pohjois-Suomen Sähkö Oy täyttää 100 vuotta

You are currently viewing Pohjois-Suomen Sähkö Oy täyttää 100 vuotta
Seinäjokelainen Pohjois-Suomen Sähkö täyttää elokuussa 100-vuotta. Kuvassa vasemmalta oikealle Seppo Ristimäki, Kari Lähdemäki, Juha Lounatvuori ja Jyrki Lounatvuori. Kuva: P-SS Oy/Facebook

Seinäjokinen perheyritys Pohjois-Suomen Sähkö Oy saavuttaa elokuussa harvinaisen 100 vuoden iän ja on yksi alan vanhimmista yrityksistä Suomessa, kerrotaan yrityksen toimitusjohtaja Juha Lounatvuorelta tulleessa tiedotteessa.

-Yrityksen nykyinen toiminta rakentuu kolmen tukijalan varaan. Toiminnan alkuajoista lähtien on tehty sähköasennuksia ja -urakointia ja myyty sähkötarvikkeita sekä valaisimia. Näiden toimintojen lisäksi Pohjois-Suomen Sähköllä on laajaa laitos- ja kodinkoneiden huoltotoiminta varaosamyynteineen. Yrityksen toimialueena on pääasiassa Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnat ja se työllistää yli 30 henkilöä, kertoo Lounatvuori.

Pohjois-Suomen Sähköllä on 100-vuotisen historiansa ajan ollut toiminnan keskiössä laatu ja luotettavuus. Lounatvuoren mukaan ”Minkä lupaamme, siitä pidämme kiinni” on edelleen ja myös tulevaisuudessa yrityksen toimintaa ohjaava periaate. 

-Laadun tae on osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta yhdessä luotettavien kumppaneiden kanssa. Yrityksen asiakaskunta koostuu yksityis-, yritys- ja julkisista asiakkaista, painottaa Lounatvuori.

Pohjois-Suomen Sähkön historia on samalla myös osa Suomen sähköistyksen historiaa, sillä pian 1. maailmansodan jälkeen perustettu yritys pääsi mukaan keskelle voimakasta sähköistyksen kehitystä. Seinäjoen kasvu oli alkamassa ja tämä yhdistettynä ympäröivän maakunnan voimakkaaseen sähköistyksen tarpeeseenantoi pohjan yrityksen kasvulle ja menestykselle.

-Yrityksen 100-vuotisen toiminnan aikana on nähty monia nousuja ja laskuja 30-luvun pulavuosista sotiin sekä 90-luvun isoon lamaan. Viimeisimpänä on koettu pandemia, joka Suomeen rantauduttuaan vaikutti ennennäkemättömällä voimalla koko yhteiskuntaan ja myös yrityksiin, kertoo Lounatvuori.

Yrityksen historia alkuvuosina asiakkaisiin kuuluivat Lounatvuoren mukaan sahat, meijerit ja muut tuotantolaitokset, jotka hankkivat itselleen omia pieniä voimalaitoksia, koska valtakunnallista sähköverkkoa ei vielä ollut olemassa. 

-Myöhemmin alan kehittyessä olemme pyrkineet olemaan mukana kehityksessä ja näin pyrimme tekemään myös tulevaisuudessa siirryttäessä seuraavalle satavuotisjaksolle.

100 vuotta on merkittävä ikä yritykselle, erityisesti sähköliikkeelle. Useimmat alan yritykset eivät saavuta tätä merkkipaalua, vaan lopettavat toiminnan jo paljon aikaisemmin. Yrityksen pitkään ikään ei ole olemassa Pohjois-Suomen Sähkön mukaan mitään patenttiratkaisua, vaan se vaatii pitkäjänteistä sitoutumista ja kehittämistä niin omistajilta kuin henkilökunnaltakin. 

-Myös luotettavat kumppanit, jotka tuovat markkinoille uusia tuotteita ja ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin, ovat strategisesti tärkeitä valintoja. Nopean teknisen kehityksen myötä henkilökunnan osaaminen ja ammattitaito korostuvat entisestään. Asiakkaiden tarpeet ovat yhä moninaisemmat ja niihin vaatimuksiin pyrimme myös tulevaisuudessa tarjoamaan parhaat ratkaisut, lupaa Lounatvuori.

– Sataa toimintavuotta juhlivan yrityksen syntymäpäivä on elokuulla ja tätä merkittävää virstanpylvästä juhlistetaan yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa perinteisillä syksyn Valo- ja Lämpöpäivillä 16.-18.9. ns. työn merkeissä ja avoimin ovin. Henkilökunnan kesken vietetään 100-vuotispäivät elokuun loppupuolella, kertoo toimitusjohtaja Lounatvuori lopuksi.

Julkaistu 16.8.2021 klo 14:50.