• Artikkelin kategoria:Yleinen

Poliisit altistuvat

Poliisi ei voi lopettaa toimintaansa poikkeusoloissakaan, mutta esimerkiksi massapuhallusratsioita ei tällä hetkellä järjestetä, vastasi Pohjanmaan poliisin vs. poliisipäällikkö Kari Puolitaival Seinäjokinen-lehden kysymykseen ’lopetetaanko laitoksella asiakastapaamiset ja kuinka kontaktit minimoidaan?’.

Toiminnassa seurataan valtioneuvoston ja poliisihallituksen antamia määräyksiä ja ohjeita ja tarvittaessa poliisilaitos antaa omia sisäisiä määräyksiä ja ohjeita. -Ihmisten lähelle on tälläkin hetkellä, ikävä kyllä, monessa poliisitehtävässä mentävä. Työn luonteesta johtuen asiakkaiden kohtaamisia ei siis voida kokonaan lopettaa, Puolitaival lisää. 

Pohjanmaan poliisilaitoksen mukaan esimerkiksi vierailuja poliisiasemilla tulee tehdä ainoastaan välttämättömissä tilanteissa.

Julkisia viranomaisia on kritisoitu laajasti, koska heidän valmistautuminen koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseen on ollut puutteellista. Esimerkiksi työntekijöiden ulkomaalta paluun karanteeneissa ja yleisesti henkilöstöryhmien riskien minimoimisessa ryhmäjaoin on ollut vakavia puutteita mm. HUSn alueella.

Julkaistu 23.3.2020 klo 16:42.