Ponsse-konserniin kuuluva teknologiayhtiö Epec avaa vastuullisen ja älykkään tehtaan Seinäjoelle

You are currently viewing <strong>Ponsse-konserniin kuuluva teknologiayhtiö Epec avaa vastuullisen ja älykkään tehtaan Seinäjoelle</strong>
Epec Oy:n uusi älykäs elektroniikkatehdas tavoittelee hiilineutraaliutta. Kuva: EPEC

Suomalainen teknologiayhtiö Epec avaa Seinäjoella uuden tehtaan, missä valmistetaan muun muassa ohjausyksiköitä, näyttöjä, sensoreita, tehonjakoyksikköjä ja telematiikkayksikköjä erilaisten liikkuvien työkoneiden ja hyötyajoneuvojen tarpeisiin. Lisäksi yhtiö suunnittelee ja kehittää järjestelmiä ja ohjelmistoja koneenvalmistajien tarpeisiin.

Ponssen hallituksen puheenjohtaja Jarmo Widgren on paikalla Seinäjoella juhlistamassa tehtaan avajaisia.

Huipputeknologinen tehdas on merkittävä investointi Epecille, sekä linjassa yrityksen kasvutavoitteiden ja vastuullisuussitoumusten kanssa. Epecin toimitusjohtaja Jyri Kylä-Kaila avaa vastuullisuustavoitteiden ohjausvaikutusta työkone- ja hyötyajoneuvosektorilla.

-Digitalisaatio ja sähköistyminen tulevat olemaan valtavirtaa työkoneissa ja ajoneuvoissa. Vuodet 2026-2027 tulevat olemaan teknologiamurroksen kannalta ratkaisevia. Epecin tuotteet ovat keskeisessä roolissa mahdollistamassa vastuullisempien työkoneiden ja hyötyajoneuvojen kehittämistä. Ne tarjoavat ratkaisuja sähköisten järjestelmien ja ohjausjärjestelmien integroimiseen, optimoivat koneiden tehokkuutta ja edistävät tuottavuutta, samalla vähentäen päästöjä. Tuotteillamme mahdollistetaan tie kohti nollapäästöisiä työkoneita. Tehdas tarjoaa meille merkittävän kasvumahdollisuuden ja menestyksen jatkon, kertoo Kylä-Kaila.

Toimitusjohtaja Jyri Kylä-Kaila esittelee Epec:in tuotteita.

Kylä-Kailajärvi mukaan Seinäjoki on hyvä paikka investoida ja kasvaa:

-Täällä työntekijämme viihtyvät, kulkuyhteydet ovat hyvät ja Seinäjoella on mahdollisuus toimia vastuullisesti, koska saatavilla on mm. uusiutuvaa energiaa tehtaan tarpeisiin, avaa Kylä-Kaila.

”Olemme erittäin innostuneita Epecin uudesta tehtaasta. Teknologian nopea kehitys ja kasvavat vastuullisuusvaatimukset antavat Epecille oivan mahdollisuuden osaltaan mahdollistaa nollapäätöisyyteen tähtäävää teknologiaa. Ponssen visiona on olla vastuullisen metsätalouden halutuin yhteistyökumppani ja se velvoittaa rohkeaan kehitystyöhön myös ympäristön kannalta. Ponsse pyrkii tuote- ja palvelukehityksessään kohti ilmasto- ja luontoystävällisempiä ratkaisuja. Seinäjoelle noussut tehdas on yksi konkreettinen askeleemme kohti tätä sekä tuotetarjoaman, että päivittäisen toiminnan osalta.  Epec tukee Ponssen teknologista kehitystä ja mahdollistaa osaltaan tulevaisuuden kasvuamme.”, kiteyttää Ponssen toimitusjohtaja Juho Nummela.

Ponssen toimitusjohtaja Juho Nummelan mukaan Epec tukee Ponssen teknologista kehitystä ja mahdollistaa osaltaan tulevaisuuden kasvun. Kuvassa EV1 eli sähköinen metsätyökone. Kuva: EPEC

Älykästä ja kestävää elektroniikkatuotantoa

Epecin uusi tehdastavoittelee käytönaikaista hiilineutraaliutta ja käyttää kestäviä valmistusprosesseja. Pinta-alaltaan 8500 m2 olevan tehtaan energiatehokkaisiin ratkaisuihin kuuluvat yli 600 aurinkopaneelin sähköntuotto (210 MWh / vuosi) sekä maalämpöjärjestelmä. Lämmön talteenotto on toteutettu tehokkailla neulalämmönvaihtimilla ja jäähdytysenergian tarvetta vähentää merkittävästi toimistoseinässä oleva alumiinisäleikkö. Kaikki sähkö ja lämmitysenergia hankitaan uusiutuvista lähteistä.

Rakennusprojekti eteni kokonaisuudessaan suunnitellun aikataulun mukaisesti. Epec on muuttanut pääkonttorinsa ja tuotantonsa uusiin tiloihin loppuvuodesta 2023. Laajentuneet ja modernit tuotantotilat mahdollistavat valmistusprosessien optimoinnin ja materiaalivirtojen hallinnan parantamisen.

Hanketta ohjannut Epecin toimitusketjun johtaja Eeva Koskela on tyytyväinen lopputulokseen:

-Digitalisaatio ja kestävyys ovat ytimessä. Automaatio, datan hyödyntäminen ja huolellinen suunnittelu takaavat paitsi tuottavuuden myös työturvallisuuden ja -mukavuuden. Tehdas on suunniteltu ja varusteltu vastaamaan asiakastarpeisiin ja tiukkoihin laatuvaatimuksiin entistä paremmin. Kokonaisuudessaan testaus- ja tuotantoteknologia ovat huipputasoa. Muuttoprojekti eteni sujuvasti ja näyttää siltä, että tilat palvelevat Epecin tarpeita erinomaisesti, toteaa Koskela.

Epecin toimitusketjun johtaja Eeva Koskela on tyytyväinen uuteen tuotantotilaan ja sen vastuullisiin ratkaisuihin. Taustalla Ponssen metsätyökone, missä on hyödynnetty Epecin teknologista osaamista.
Julkaistu 18.1.2024 klo 09:00.