• Artikkelin kategoria:Uutiset

Reservin vahvimmat mittelevät SM-kilpailuissa Ylihärmässä

You are currently viewing Reservin vahvimmat mittelevät SM-kilpailuissa Ylihärmässä
Vahvin reserviläinen SM-kisojen kilpailunjohtaja Jani Syvänen. Kuva: Pasi Lindroos


Vahvin Reserviläinen – SM kilpailut järjestetään Ylihärmässä Anssin Jussin Areenalla 19.8.2023 klo 10–16. Piha-alueen asfalttikentällä on tuolloin paikalla erilaista sotilaallista kilpailukalustoa sekä 20 vahvaa ja kovakuntoista kilpailijaa ympäri Suomen maan.


Vahvin Reserviläinen kilpailu, jossa kilpailijat mittelevät voimiaan erilaisissa sotilaallisista teemoista muodostetuissa lihasvoimaa ja kestävyyttä vaativissa lajeissa. Lihasvoimaa mittaavissa lajeissa koetellaan myös kilpailijoiden peruskuntoa ja henkistä kestävyyttä. Kyseessä ei ole ammattimaista voimailutaustaa vaativa kilpailu, vaan pikemminkin sitkeyden ja suorituskyvyn mittaus, jota mitataan kolmella sotilaallisella lajilla:


1) Sotilasajoneuvon veto
Kilpailija vetää istualtaan tukea vasten sotilasajoneuvoa köydellä 20m matkan mahdollisimman nopeasti. Kilpailupaikalla on vetoloossi ja maastokuorma-auto sekä maastohenkilöauto. Miehet vetävät massaltaan 5500kg maastokuorma-autoa ja naiset vetävät massaltaan 1800kg maastohenkilöautoa.


2) Tykin lavetin nosto
Maastaveto tykin lavettiin kiinnitetyillä tangoilla, jossa kahvat ovat tykin putkien suuntaisesti. Kilpailutuloksen ratkaisee samalla kuormalla minuutissa tehtyjen yhtäjaksoisten toistojen määrä. Miesten tykin [105H61] lavetin massa on kevyessä sarjassa 140kg, keskisarjassa 160kg ja raskaassa sarjassa 180kg. Naisten tykki [76K02 SKP] ] lavetin massa on kevyessä sarjassa 90kg, keskisarjassa 100kg ja raskaassa sarjassa 110kg.


3) Taistelijan pyörä
Kilpailija kantaa käsissään vesitäytteisiä teräskanistereita kehän muodossa. Kilpailupaikalla on teräsrakenteinen pyörä, johon on kiinnitetty neljä sotilasmallista teräskanisteria. Miehet kantavat neljää täytettyä kanisteria ja naiset kahta kanisteria. Miehillä kannettava massa on 100kg ja naisilla 50kg. Kilpailutuloksen ratkaisee yhtäjaksoisesti pisimmälle kannettu taakka. Yksikierros kehässä on 20 metriä.
Kovatasoisia kilpailijoita

Heidi Reijo, Lahti, Vahvin Reserviläinen 2019 ja 2022 (keskisarja, -75kg). Kuva: Pasi Lindroos.

Kilpailijoita ympäri maata


Kilpailuun on ilmoittautunut mukaan monipuolisia eritaustaisia voimailu- ja kestävyyslajien harrastajia. Kilpailijoita on ilmoittautunut mukaan kilpailuun Lahdesta, Raahesta, Orimattilasta, Kokkolasta, Rovaniemeltä, Raumalta, Lopelta, Espoosta, Helsingistä ja Porvoosta.

Pohjanmaan mainetta vahvana kamppailualueena puolustaa Jutta Latvala Seinäjoelta, Anne
Haapamäki Kuortaneelta, Tytti Becker Alavudelta, Jarkko Eeli Ylihärmästä, Ville
Saranpää Ilmajoelta, Lasse Lehtonen Vaasasta, Miika Hahto Vaasasta, Jari
Viertola Isostakyröstä, Jan-Anders Rönnskär Pietarsaaresta ja Aaro Mäki-Jouppila Ilmajoelta.

Mestaruusjahdissa aikaisempien vuosien mestarit
Suomen vahvimman reserviläisen titteliä tavoittelemassa on aikaisemmilta vuosilta tutut mestarit:

Heidi Reijo, Lahti, Vahvin Reserviläinen 2019 ja 2022 (keskisarja, -75kg)
Jarkko Eeli, Ylihärmä, Vahvin Reserviläinen 2019 (kevytsarja, -80kg)
Petteri Mäntymaa, Helsinki, Vahvin Reserviläinen 2022 (keskisarja, -100kg)
Henri Taussi, Espoo, Vahvin Reserviläinen 2022 (raskassarja, +100kg)


Näyttävä aloitus
1700 – luvun Karoliinisotilaiden värikkäisiin asuihin sonnustautunut tykkiryhmä Napuen Perinne- ja Tykit ampuu ”kolmen naulan” mustaruutitykillä avauslaukauksen lauantaina klo 10:00. Kilpailun avaussanat lausuu Pohjanmaan aluetoimiston päällikkö everstiluutnantti Pasi Heinua. Kilpailun juontaa sujuvasanainen ”Mäenkylän Mertaranta” Mika Peltoniemi.


Otevoimayleisökilpailu
Kilpailuyleisöllä on mahdollisuus testauttaa omat voimansa Etelä-Pohjanmaan Reserviläispiirien otevoimakilpailussa. Tapahtumapaikalla on tuolloin suosituista otevoimakilpailuista tuttu Ø50mm sileä otevoimatanko taakkoineen. Yleisökilpailu toteutetaan otevoimakilpailuista poiketen vakiotaakalla. Kilpailijan maastavedon pidosta otetaan aika. Kellotetut ajat kirjataan nähtäville. Naisten ja miesten sarjan voittajille on luvassa palkinto.

Kilpailu on yleisölle pääsymaksuton.
Tervetuloa kannustamaan vahvat reserviläiset maksimaalisiin suorituksiin!


Ohjelmaa koko perheelle
Härmän Kylpylä järjestää samalla alueella Elotryskööt, jossa mm. Mutaveijareiden lastenkonsertti klo 15 alkaen samalla alueella. Aikuisempaan makuun samana iltana klo 20 alkaen lavalle nousee haaparantalainen meänkielinen reggaeyhtye The Meänland.

1700 – luvun Karoliinisotilaiden värikkäisiin asuihin sonnustautunut tykkiryhmä Napuen Perinne- ja Tykit ampuu ”kolmen naulan” mustaruutitykillä avauslaukauksen lauantaina klo 10:00. Kuva: Pasi Lindroos.
Kilpailu on yleisölle pääsymaksuton.
Tervetuloa kannustamaan vahvat reserviläiset maksimaalisiin suorituksiin!
Julkaistu 18.8.2023 klo 09:48.