• Artikkelin kategoria:Urheilu

Reservin vahvimmat naiset ja miehet mittaavat sotilaallista suorituskykyä Ylihärmässä

You are currently viewing Reservin vahvimmat naiset ja miehet mittaavat sotilaallista suorituskykyä Ylihärmässä
Vahvin Reserviläinen 2021 kilpailun miesten raskaansarjan voittaja Janne Hakala nostamassa 105H61-37 tykin lavettia. Kuva. Pasi Lindroos

Vahvin Reserviläinen kilpailu, jossa kilpailijat mittelevät voimiaan erilaisissa sotilaallisista teemoista muodostetuissa lihasvoimaa ja kestävyyttä vaativissa lajeissa. Lihasvoimaa mittaavissa lajeissa koetellaan myös kilpailijoiden peruskuntoa ja henkistä kestävyyttä. Kyseessä ei ole ammattimaista voimailutaustaa vaativa kilpailu, vaan pikemminkin sotilaallista sitkeyden ja suorituskyvyn mittaus, jota mitataan kolmella erityyppisellä lajilla:


1) Sotilasajoneuvon veto
Kilpailija vetää istualtaan tukea vasten sotilasajoneuvoa köydellä 20m matkan mahdollisimman nopeasti. Kilpailupaikalla on vetoloossi ja maastokuorma-auto sekä maastohenkilöauto. Miehet vetävät massaltaan 5500kg maastokuorma-autoa ja naiset vetävät massaltaan 1800kg maastohenkilöautoa.


2) Tykin lavetin nosto
Maastaveto tykin lavettiin kiinnitetyillä tangoilla, jossa kahvat ovat tykin putkien suuntaisesti. Kilpailutuloksen ratkaisee samalla kuormalla minuutissa tehtyjen yhtäjaksoisten toistojen määrä. Miesten tykin [105H61] lavetin massa on kevyessä sarjassa 140kg, keskisarjassa 160kg ja raskaassa sarjassa 180kg. Naisten tykki [76K02 SKP] lavetin massa on kaikissa sarjoissa 90kg.


3) Taistelijan pyörä
Kilpailija kantaa käsissään vesitäytteisiä teräskanistereita kehän muodossa. Kilpailupaikalla on teräsrakenteinen pyörä, johon on kiinnitetty neljä sotilasmallista teräskanisteria. Miehet kantavat neljää täytettyä kanisteria ja naiset kahta kanisteria. Miehillä kannettava massa on 100kg ja naisilla 50kg. Kilpailutuloksen ratkaisee yhtäjaksoisesti pisimmälle kannettu taakka. Yksikierros kehässä on 20 metriä.

Vahvin Reserviläinen 2021 kilpailun naisten raskaansarjan voittaja Jatta Sipola vetämässä 1800kg painoista maastoautoa. Kuva. Pasi LindroosKovatasoisia kilpailijoita


Kilpailuun on ilmoittautunut mukaan monipuolisia eritaustaisia voimailu- ja kestävyyslajien harrastajia. Kilpailijoita on ilmoittautunut mukaan kilpailuun Lahdesta, Orimattilasta, Kokkolasta, Jyväskylästä, Rovaniemeltä, Raumalta, Helsingistä, Lopelta, Kirkkonummelta, Orimattilasta, Forssasta, Tampereelta ja Uudeltamaalta. Pohjanmaan mainetta vahvana kamppailuseutuna puolustaa Ella Kangas Kauhavalta, Ismo Uusitalo Alahärmästä, Jarkko Eeli Ylihärmästä, Ville Saranpää Ilmajoelta, Lasse Lehtonen Vaasasta, Miika Hahto Vaasasta, Aaro Mäki-Jouppila Ilmajoelta ja Hannes Mäkipernaa Kauhavalta.


Suomen vahvimman reserviläisen titteliä tavoittelemassa on aikaisemmilta vuosilta tutut mestarit:

Jarkko Eeli, Ylihärmä, Vahvin Reserviläinen 2019 (kevytsarja, -80kg)
Hannes Mäkipernaa, Kauhava, Vahvin Reserviläinen 2019 (keskisarja, -100kg)
Heidi Reijo, Lahti, Vahvin Reserviläinen 2021 (keskisarja, -75kg)
Janne Hakala, Forssa, Vahvin Reserviläinen 2021 (raskassarja, +100kg)

Näyttävä aloitus
1700 – luvun Karoliinisotilaiden värikkäisiin asuihin sonnustautunut tykkiryhmä Napuen Perinne- ja Tykit ampuu ”kolmen naulan” mustaruutitykillä avauslaukauksen.


Otevoimayleisökilpailu


Kilpailuyleisöllä on mahdollisuus testauttaa omat voimansa Etelä-Pohjanmaan Reserviläispiirien otevoimakilpailussa. Tapahtumapaikalla on tuolloin suosituista otevoimakilpailuista tuttu Ø50mm sileä otevoimatanko taakkoineen. Yleisökilpailu toteutetaan otevoimakilpailuista poiketen vakiotaakalla. Kilpailijan maastavedon pidosta otetaan aika. Kellotetut ajat kirjataan nähtäville. Naisten ja miesten sarjan voittajille on luvassa palkinto.


Vahvin Reserviläinen kilpailut on pääsymaksuton tapahtuma. Kilpailun avaussanat lausuu Pohjanmaan aluetoimiston päällikkö everstiluutnantti Pasi Heinua. Kilpailun juontaa sujuvasanainen ”Mäenkylän Mertaranta” Mika Peltoniemi. Katsomoalueella myös mm. sotilaskotisisaret ja MPK:n piste. Tervetuloa kannustamaan vahvat reserviläiset maksimaalisiin suorituksiin!

Vahvin Reserviläinen – SM kilpailut järjestetään Ylihärmässä Anssin Jussin Areenalla 20.8.2022 klo 10–16. Piha-alueen asfalttikentällä on tuolloin paikalla erilaista sotilaallista kilpailukalustoa sekä 24 vahvaa ja kovakuntoista kilpailijaa ympäri Suomen maan.

Napuen perinne- ja tykkiryhmän avauslaukaus 1700-luvun mustaruutitykillä. Kuva. Pasi Lindroos
Julkaistu 17.8.2022 klo 21:44.