• Artikkelin kategoria:Uutiset

Reservin vahvimmat naiset ja miehet mittelevät voimiaan Ylihärmässä

You are currently viewing Reservin vahvimmat naiset ja miehet mittelevät voimiaan Ylihärmässä
Vahvin Reserviläinen 2019 Virve Mäkelä vetämässä sotilasajoneuvoa. Kuva: Pasi Lindroos

Vahvin Reserviläinen – kilpailut järjestetään vuoden koronatauon jälkeen Ylihärmässä Anssin Jussin Areenalla 21.8.2021. Asfalttikentällä on tuolloin sotilaallista kilpailukalustoa sekä 16 vahvaa ja rohkeaa kilpailijaa eri puolilta Suomea, kerrotaan Etelä-Pohjanmaan Reserviläispiireiltä tulleessa tiedotteessa.

Vahvin Reserviläinen kilpailu on voimailun muoto, jossa kilpailijat mittelevät voimiaan erilaisissa sotilaallisista teemoista muodostetuissa lihasvoimaa ja kestävyyttä vaativissa lajeissa. Osassa maksimaalista lihasvoimaa mittaavissa lajeissa koetellaan myös kilpailijoiden peruskuntoa ja henkistä kestävyyttä. Kilpailijoiden vahvuutta mitataan kolmella erityyppisellä lajilla:

1) Sotilasajoneuvon veto

Kilpailija vetää sotilasajoneuvoa köydellä 20m matkan mahdollisimman nopeasti. Kilpailupaikalla on vetoloossi ja maastokuorma-auto sekä maastohenkilöauto. Miehet vetävät massaltaan 5500kg maastokuorma-autoa ja naiset vetävät massaltaan 1800kg maastohenkilöautoa.

2) Tykinnosto

Maastaveto tykin aisoihin kiinnitetyillä tangoilla, jossa kahvat ovat tykin putkien suuntaisesti. Kilpailutuloksen ratkaisee samalla kuormalla tehtyjen yhtäjaksoisten toistojen määrä. Miesten tykin [105H61] aisamassa kevytsarja 140kg, keskisarja 160kg ja raskassarja 180kg. Naisten tykki [76K02 SKP] aisamassa kaikissa sarjoissa 90kg.

3) Ammuslaatikoiden lavaus

Neljä eri painoista hiekkatäytteistä ammuslaatikkoa kannetaan kevyimmästä painavimpaan erikorkuisten trukkilavojen päälle mahdollisimman nopeasti. Ammuslaatikot sijoitetaan 5m päähän lavoissa. Ammuslaatikoiden massat (M) 40kg, 60kg, 80kg ja 100kg (N) 20kg, 30kg, 40kg ja 50kg.

Vahvin Reserviläinen 2019 Hannes Mäkipernaa ammuslaatikkojen lavauksessa. Kuva: Pasi Lindroos

Kovatasoisia kilpailijoita

Kilpailuun on ilmoittautunut mukaan monipuolisia eritaustaisia voimailu- ja kestävyyslajien harrastajia. Mainittakoon, että naisten sarjoissa kilpailemaan saapuu hallitseva otevoiman suomenmestari Tampereelta sekä vuoden 2020 suomen vahvin nainen Rovaniemeltä. Naisten sarjoissa kilpailee tänä vuonna viisi kilpailijaa ja miesten sarjoissa yksitoista kilpailijaa. Vuoden 2019 mestaruutta puolustamassa nähdään miesten kevyen sarjan (-80kg) suomen Vahvin Reserviläinen Jarkko ”Häjy” Eeli.

Maanpuolustusmessut

Samalla alueella kilpailukentän välittömässä läheisyydessä Anssi Jussin Areenan sisätiloissa järjestetään myös ensimmäistä kertaa maanpuolustusmessut. Messuilla on mukana monipuolisia esittelijöitä ja esittelijöille on myyntipöydän lisäksi varattu 15min aika toimintansa esittelyyn äänentoistolaittein. Messut järjestetään tiedotteen mukaan turvallisesti sijoittamalla myynti/esittelypöydät väljästi.

Otevoimayleisökilpailu

Kilpailuyleisöllä on mahdollisuus testauttaa omat voimat Etelä-Pohjanmaan Reserviläispiirien otevoimakilpailussa. Tapahtumapaikalla on tuolloin suosituista otevoimakilpailuista tuttu Ø50mm sileä otevoimatanko taakkoineen. Yleisökilpailu toteutetaan otevoimakilpailuista poiketen vakiotaakalla. Kilpailijan maastavedon pidosta otetaan aika. Kellotetut ajat kirjataan nähtäville. Naisten ja miesten sarjan voittajille on luvassa palkinto.

Napuen perinne- ja tykkiryhmän avauslaukaus 1700-luvun mustaruutitykillä. Kuva: Pasi Lindroos
Julkaistu 11.8.2021 klo 11:58.