• Artikkelin kategoria:Yleinen

Ruotsalaistutkimus koronasta: piikitettävien koronarokotteiden sivuvaikutuksina aiheutuu mahdollisia haittoja immuniteettiin

You are currently viewing Ruotsalaistutkimus koronasta: piikitettävien koronarokotteiden sivuvaikutuksina aiheutuu mahdollisia haittoja immuniteettiin

Ruotsalaistutkijoiden löytö paljastaa mahdollisen molekyylimekanismin, jolla piikkiproteiini voi haitata adaptiivista immuniteettia ja korostaa täysimittaisten piikkipohjaisten rokotteiden mahdollisia sivuvaikutuksia.

Tutkimuksen tekijät ovat Tukholman yliopiston biotutkimus- ja kliinisen mikrobiologian laitoksen tutkija Hui Jiang sekä Uumajan yliopiston virologian osaston tutkija Ya-Fang Mei. Heidän tekemänsä tutkimus ”SARS-CoV-2 Spike Impairs DNA Damage Repair and Inhibits V(D)J Recombination In Vitro” on julkaistu uudessa Viruses-lehdessä.

Jiangin ja Mein mukaan ”Vaikea akuutti hengitystieoireyhtymä koronavirus 2 (SARS-CoV-2) on johtanut koronavirustauti 2019 (COVID-19) -pandemiaan, vaikuttaen vakavasti kansanterveyteen ja maailmantalouteen.”

-Adaptiivisella immuniteetilla on ratkaiseva rooli taistelussa SARS-CoV-2-infektiota vastaan ​​ja se vaikuttaa suoraan potilaiden kliinisiin tuloksiin. Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että potilailla, joilla on vaikea COVID-19, on viivästynyt ja heikko adaptiivinen immuunivaste-mekanismi, jolla SARS-CoV-2 estää adaptiivisen immuniteetin, on kuitenkin edelleen epäselvä, tutkijat toteavat. 

Tutkimuksessa käytettiin ’in vitro’ -solulinjaa, ja tutkijat raportoivat, että SARS-CoV-2-piikkiproteiini estää merkittävästi DNA-vaurioiden korjausta, jota tarvitaan tehokkaaseen V(D)J-rekombinaatioon adaptiivisessa immuniteetissa. 

-Mekaanisesti havaitsimme, että piikkiproteiini lokalisoituu ytimeen ja estää DNA-vaurion korjausta estämällä avain-DNA-korjausproteiinin BRCA1 ja 53BP1 rekrytoitumista vauriokohtaan. Löytömme paljastavat mahdollisen molekyylimekanismin, jolla piikkiproteiini voi haitata adaptiivista immuniteettia ja korostaa täysimittaisten piikkipohjaisten rokotteiden mahdollisia sivuvaikutuksia, tutkijat päättelivät.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34696485/

Teksti: Sami Kilpeläinen

Julkaistu 7.11.2021 klo 14:16.