• Artikkelin kategoria:Yleinen

Seinäjoella vierailleen ministeri Harakan mukaan kaikkiin biokaasuinvestointeihin riittää tukea, kysyntää tarvitaan edelleen lisää varsinkin nesteytetylle biokaasulle

You are currently viewing Seinäjoella vierailleen ministeri Harakan mukaan kaikkiin biokaasuinvestointeihin riittää tukea, kysyntää tarvitaan edelleen lisää varsinkin nesteytetylle biokaasulle
Ministeri Timo Harakka (sd) tapasi Seinäjoella yleisöä Kahvila-konditorio Hannassa ja Kertussa.

Seinäjoella lauantaina 19.3.2022 Kahvila-konditorio Hanna ja Kertussa yleisötilaisuuden pitänyt liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) sai vastailla yleisön kysymyksiin kalliista polttoaineesta ja sen verotuksesta.

Ministeri Harakan mukaan ratkaisuja haetaan nyt myös uusiutuvista energialähteistä.

-Kaikkiin biokaasuinvestointeihin löytyy nyt investointirahaa. Investointituet esimerkiksi nesteytetyn biokaasun investointeihin ovat nyt hyvällä 40 prosentin tasolla, mainitsi Harakka.

Maaseudun Tulevaisuus -lehti (18.3.) kertoi biokaasun ja etanolin olevan nyt hyvin kilpailukykyisiä polttoaineita fossiilisiin nähden ja ensimmäisen kerran vuosiin myös biokaasun hinta on noussut.

Elintarvikeyhtiöiden Atrian, Valion, Snellmanin ja Arlan toimesta ollaan liikennöintiä siirtämässä kohti biokaasulla kulkevia ajoneuvoja. Painestetusta kaasusta ollaan siirtymässä vauhdilla kohti nesteytettyä biokaasua, koska raskaimpia ajoneuvoyhdistelmiä ei voida käyttää painestetulla kaasulla.

-Kysyntää tarvitaan edelleen lisää nesteytetylle biokaasulle, totesi Harakka Seinäjoella.

Julkaistu 19.3.2022 klo 12:57.