• Artikkelin kategoria:Yleinen

Seinäjoen Energian toimitusjohtaja vaihtuu?

>Kutsuiko Seinäjoen Energia laittoman yhtiökokouksen?

>Seinäjoen Energia Oy on ryvettymässä sen hallituksen puheenjohtajan epäillyistä laittomista tempauksista. 

>Toimitusjohtaja Vesa Hätilän kerrotaan jättävän yhtiön. 


Seinäjoen Energia Oy:n hallituksen nimissä on kutsuttu ylimääräinen yhtiökokous koolle  13.6.2019. Seinäjokinen-lehti on selvittänyt, että Seinäjoen Energian hallitus ei kuitenkaan ole pitänyt kokousta, jossa ylimääräinen yhtiökokous olisi pääteetty kutsua koolle. 

Lehden selvityksen mukaan kokouksen on omatoimisesti kutsunut koolle ohi hallituksen hallituksen puheenjohtaja Pertti Mäki-Hakola (kok.). Seinäjoen kaupungille osoitetussa kutsussa hallituksen puolesta kutsun on välittänyt toimitusjohtaja Vesa Hätilä.

Oy-laki ja luottamusaseman väärinkäyttö

Seinäjoen Energia Oy:n yhtiöjärjestyksen mukaan yhtiökokouksen kutsuu koolle vain hallitus kollektiivisesti. Lehden tekemien selvitysten mukaan ylimääräiselle yhtiökokoukselle ei ole mitään muuta syytä kuin puheenjohtaja Pertti Mäki-Hakolan henkilökohtainen kostoprojekti.

Lehden lähteiden mukaan Mäki-Hakolan ja yhtiön toimista ollaan tekemässä tutkintapyyntö poliisille. Kyseessä lienee epäilty luottamusaseman väärinkäyttö ja osakeyhtiölain rikkominen. 

Mäki-Hakola on tuomittu kaksi kertaa rattijuopumuksesta.

Maine ryvettymässä

Mäki-Hakolan toimia on ihmetelty, sillä Seinäjoen Energian vetäminen luottamushenkilöiden piirileikkiin ihmetyttää useita myös muissa puolueissa toimivia pitkän linjan poliitikkoja. 

Moni veronmaksaja on jo pidempään kysellyt poliitikkojen kykyjä ja taitoja toimia nykyaikaisten yhtiöiden hallinnoissa. Nimettömänä pysyvä valtuutettu näkee Mäki-Hakolan käytöksen vauhdittavan keskustelua siitä, että poliitikot pitää putsata pois kaupungin yhtiöiden hallituksista.

Julkaistu 10.6.2019 klo 16:15.