Seinäjoen kaupungin oppilashallintojärjestelmä vaihtuu kesän aikana

You are currently viewing Seinäjoen kaupungin oppilashallintojärjestelmä vaihtuu kesän aikana
Perusopetuksen piirissä olevien lasten huoltajat luovat itselleen uudet Wilma-tunnukset, tunnusten teko on mahdollista 10.8. alkaen.

Seinäjoen kaupungin perusopetuksessa käytössä olevan oppilashallinnon tietojärjestelmän Helmen käyttö loppuu.

Lukuvuoden 2021-2022 alusta käytetään perusopetuksessa ja lukiossa Visman järjestelmäkokonaisuutta, eli tutummin Seinäjoen Wilmaa. Jatkossa huoltajat pääsevät samoilla Wilma-tunnuksilla huolettaviensa huoltajanäkymään, on huollettava sitten perusopetuksessa tai lukiossa. Myös esiopetuksen suunnitelmia tehdään yhdessä huoltajien kanssa Wilmassa.

Järjestelmäkokonaisuus palvelee yli 30 perusopetuksen koulua tai yksikköä, neljää lukioiden toimipistettä ja aikuislukiota. Esiopetusta järjestävät päiväkodit, joita Seinäjoen kaupungissa on 26, liittyvät myös syksyn aikana Seinäjoen Wilma-kokonaisuuden käyttäjiksi.

Seinäjoen Wilman käyttö on jo alkanut vaiheittain ja käyttäjäryhmittäin. Koulusihteerit ja rehtorit ovat valmistelleet pohjatietoja, tulevaa lukuvuotta ja lukujärjestyksiä, opetushenkilökunta saa opastuksen Wilman käytöstä ennen koulujen alkua, oppilaat pääsevät Wilmaan koulujen alettua elokuussa. Perusopetuksen piirissä olevien lasten huoltajat luovat itselleen uudet Wilma-tunnukset, tunnusten teko on mahdollista 10.8. alkaen. Lukiolaisten huoltajat voivat käyttää nykyisiä Wilma–tunnuksiaan jatkossakin. Oppilaat ja opiskelijat kirjautuvat Wilmaan omilla, jo käytössä olevilla, verkon kirjautumistunnuksillaan.

Julkaistu 3.6.2021 klo 21:21.