Seinäjoen kuntavaalien ja Etelä-Pohjanmaan aluevaalien ääniharava Piia Kattelus-Kilpeläinen Liike Nyt:in eduskuntavaaliehdokkaaksi

You are currently viewing Seinäjoen kuntavaalien ja Etelä-Pohjanmaan aluevaalien ääniharava Piia Kattelus-Kilpeläinen Liike Nyt:in eduskuntavaaliehdokkaaksi
Liike Nyt:in puheenjohtaja Hjallis Harkimo arvioi Piia Kattelus-Kilpeläisen eduskuntaehdokkuuden nostavan Liike Nyt:in kannatuksen Vaasan vaalipiirissä tasolle, jolla puolueella on hyvät mahdollisuudet saada yksi kansanedustaja läpi.

Liike Nyt on pyytänyt Piia Kattelus-Kilpeläistä Seinäjoelta ehdokkaaksi kevään eduskuntavaaleihin.

Liike Nyt:in puheenjohtaja Harry Harkimon mukaan puolue tavoittelee vähintään kymmentä kansanedustajaa valtakunnallisesti.

-Uskon, että kun saimme Piian ehdokkaaksi, meillä on nyt mahdollisuus yhteen kansanedustajaan Vaasan vaalipiiristä.

Maanantain julkistuksen jälkeen Harkimo uskoo ehdokashankinnan olevan helpompaa Vaasan vaalipiirissä. Ehdokashakemuksen voi täyttää Liike Nyt:in nettisivuilla.

Harkimon mukaan Liike Nyt:in sanoma tulee tehoamaan suomalaisiin ja eteläpohjalaisiin. 

-Politiikan pitää muuttua. Vanhat puolueet ovat ajaneet Suomen ahdinkoon.

Näin ei voida enää jatkaa. Tähän on saatava muutos ja Liike Nyt on se muutos, painottaa Harkimo.

Piia Kattelus-Kilpeläinen on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri, MBA (Master of Business Administration) ja poliisi. Hän on myös alue- ja kaupunginvaltuutettu. Kattelus-Kilpeläinen on toiminut Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston 2. varapuheenjohtajana ja Seinäjoen kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtajana.

-Kiitän Liike Nytin puheenjohtaja Harry Harkimoa luottamuksesta. Tavoitteena on paikka eduskunnassa, ja sen eteen olen valmis tekemään kovasti töitä, toteaa Kattelus-Kilpeläinen.

Mertsi Saarela, Hjallis Harkimo, Piia Kattelus-Kilpeläinen ja Harri Jaskari osallistuivat Liike Nyt:in eduskuntavaaliehdokkaiden julkistamistilaisuuteen Seinäjoella.

Maanantaina Liike Nyt:in tiedotustilaisuudessa Seinäjoella julkistettiin yhteensä kuusi ehdokasta: Harri Jaskari ja Piia Kattelus-Kilpeläinen Seinäjoelta, Satu Karppinen-Pirkola ja Toni Korhonen Vaasasta, Mertsi Saarela Kauhavalta ja Sari Haka Kurikasta.

Politiikkaa ihmiset ja asiat edellä

Liike Nyt on Kattelus-Kilpeläisen paras vaihtoehto, koska hän on aina tehnyt politiikkaa asiat ja ihmiset edellä:

-Ideologiaan perustuva päätöksenteko ei ole kestävää. Ihmisten asioita ajetaan asiat edellä, ei katteettomalla pölhöpopulismilla, toteaa Kattelus-Kilpeläinen.

Työ, yrittäminen, koulutus ja toisten kunnioittaminen ovat teemoja, joiden varaan on hyvä lähteä vaalikentille.

-Haluan ajaa alueeni ihmisten, yritysten, yhteisöjen ja kuntien etua. Vaasan vaalipiirin ja erityisesti Etelä-Pohjanmaan edunvalvonta on minulle kunnia-asia, painottaa Kattelus-Kilpeläinen.

Vaaliteemoista Kattelus-Kilpeläinen nostaa esiin alueen työllisyyden tukemisen niin, että yritykset luottavat tulevaisuuteen ja rohkaistuvat investoimaan kasvuun ja palkkaamaan lisää työntekijöitä. 

-Ajan koulutuspaikkojen lisäämistä Etelä-Pohjanmaalle, koska olemme pudonneet koulutuspaikkojen määrän suhteen kuoppaan ja sieltä on noustava. Haluan myös edistää kansainvälisyyttä ja alueeni houkuttelevuutta etenkin kansainvälisten opiskelijoiden silmissä. Pitää olla vetovoimaa ja pitovoimaa. Aluepoliittisesti haluan edistää asoita, jotka lisäävät ja ylläpitävät hyvää työllisyyskehitystä alueellani ja ehkäisevät nuorisotyöttömyyttä. Erityisesti haluan puolustaa maa- ja metsätaloutta sekä turvetuotantoa, avaa Piia vaaliteemojaan.

Lue lisää keskiviikon Seinäjokisesta.

Julkaistu 23.1.2023 klo 13:56.