• Artikkelin kategoria:Yleinen

Seinäjoen puskaradio poisti julkaisun ”Mekkalasta” – miksi tietyistä asioista ei saa puhua?

You are currently viewing Seinäjoen puskaradio poisti julkaisun ”Mekkalasta” – miksi tietyistä asioista ei saa puhua?

Useissa kaupungeissa toimii Facebook:iin perustettuja avoimia ryhmiä, ”puskaradioita”, joissa paikkakuntalaisilla on mahdollisuus vapaasti julkaista omia ideoita, kaupungin tapahtumia ja hauskoja sutkautuksia.

’Seinäjoen puskaradio’ julkaisi viime viikolla Antti Kytöluhdan päivityksen, jossa hän viittasi Seinäjoen torin uudella rakennelmalla olevan näköiskaiman. Päivitys muistutti ”kuin kaksi marjaa”-julkaisuja Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä. Helsingin Sanomat rohkeni tuoreimpana esimerkkinä verrata Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia sika-nimiseen kotieläimeen.

Kytöluhdan päivitys oli hänen omien sanojen mukaan saanut paljon tykkäyksiä ja sitä oli pidetty hauskana.

Kysyimmekin puskaradion ylläpitäjiltä, mitä saa julkaista ja mitä ei?

”Julkaista saa käytännössä mitä vain, mikä koskettaa konkreettisesti Seinäjokea, muistaen säännöistä löytyvän km-säteen ja Suomen lainsäädännön. Myöskin rasistiseen keskusteluun johdattelevia aloituksia poistetaan, koska se ei liene puskaradion tarkoitus.”

Jatkokysymykseen siitä, että miksi Kytöluhdan julkaisu poistettiin, vastauksia ei enää saatu. Sen sijaan Antti Kytöluhta mykistettiin määräajaksi koko ryhmästä.

Seinäjokinen-lehti ihmettelee, että missä menee rajat ja kuka on se ns. oikeamielinen, joka määrittää mistä saa puhua ja mistä ei?

Julkaistu 23.8.2018 klo 12:00.