Seinäjoki myy omakotitontteja huutokaupalla

You are currently viewing Seinäjoki myy omakotitontteja huutokaupalla
Voit huutaa itsellesi omakotitontin 16.12.2020 lähtien Seinäjoella. Huutokauppaan tulee neljä tonttia. Kuva: Seinäjoen kaupunki

Seinäjoen kaupunki myy huutokaupalla neljä tonttia eri puolilta kaupunkia. Huutokauppaan valitut tontit sijaitsevat Simunassa, Pajuluomalla, Niemistössä ja Halkosaaressa. Tontit asetetaan myyntiin keskiviikkona 16.12.2020 ilman lähtöhintaa ja huutokauppaan on varattu kaksi kuukautta aikaa, joten kohteisiin ehtii tutustua rauhassa ennen huutokaupan päättymistä.

Huutokaupattavista tonteista Simunan Bullerinlenkin tontti on ennakkoon ehdottomasti kysytyin, kertoo Seinäjoen kaupungin pientalotonttien myyntiä hoitava palveluvastaava Tarja Karhu. Tontti sijaitsee Kyrkösjärven läheisyydessä monipuolisten ulkoilumahdollisuuksien ääressä. Lähes kaikki Bullerinlenkin tonteista on jo rakennettu, mutta nyt huutokaupattava tontti ei ole ollut vielä aiemmin yleisessä haussa. Kiinnostuneita yhteydenottoja on tullut vuosien mittaan paljon ja myyntitavaksi päätettiin valita sen vuoksi huutokauppa, Karhu kertoo. 

Pajuluoman tontti sijaitsee uudella asuntoalueella ja sen valttina on sijainti Kustaanpojankadun päässä omassa korttelissaan, jossa sitä ympäröi puisto kolmelta sivulta. Kustaanpojankatu rakennetaan alkuvuodesta ja korkeimman huudon tehnyt pääsee aloittamaan rakentamisen tontillaan syksyllä 2021.  Myös Pajuluomalla on loistavat ulkoilumahdollisuudet ja lenkkipoluille pääsee heti oman tontin vierestä.

Niemistössä Keikkoahteen tontti on huutokaupattavista tonteista pinta-alaltaan suurin ja rajautuu myös kahdelta sivulta puistoon. Tontilla on runsaasti rakennusoikeutta isommankin kodin rakentamiseen. Niemistön vastavalmistunut päiväkoti sekä ala-aste ovat vain ”kivenheiton” päässä Keikkoahteen tontista. 

Halkosaaren Vainiosaarentiellä sijaitseva neljäs huutokaupattava kohde sijaitsee maaseudun rauhassa, mutta silti vain vartin matkan päässä Ylistaron tai Seinäjoen keskustasta. Satulinnan päiväkoti sekä Halkosaaren ala-aste sijaitsevat noin kilometrin päässä tontilta. 

Huutokaupan aikana, tammikuun lopussa tulevat myös muut Seinäjoen kaupungin uudet omakotitontit hakuun. Hakuaika tulee olemaan nelisen viikkoa. Myös tavalliseen tonttihakuun riittää mielenkiintoisia tontteja, kun tarjolle tulee asumiseen tontteja Pajuluoman, Karhuvuoren ja uutena Veneskosken alueelta sekä loma-asumiseen Kalajärveltä. Pajuluoman alue laajenee vielä tulevina vuosina, mutta Karhuvuoren osalta kyseessä on alueen viimeiset tontit. Odotettavissa on siis vilkas vuosi tonttimyynnin osalta myös ensi vuonna. Lisätietoja Seinäjoen tonteista sekä tonttihausta www.seinajoki.fi/tontit

Julkaistu 15.12.2020 klo 10:33.