• Artikkelin kategoria:Yleinen

Seinäjokinen-lehti kysyi: Valtaosa kaupungin-hallituksesta vaikenee laittomasta materiaalista kirjastossa – jopa puheenjohtaja Kivisaari

You are currently viewing Seinäjokinen-lehti kysyi: Valtaosa kaupungin-hallituksesta vaikenee laittomasta materiaalista kirjastossa – jopa puheenjohtaja Kivisaari

Seinäjokinen-lehti teki sähköpostikyselyn kaikille Seinäjoen kaupunginhallituksen jäsenille, että ”hyväksyvätkö he salaa kuvatun materiaalin esittämisen kaupunginkirjastossa?” 

Kysely liittyy Seinäjoen kaupungin yhdessä Oikeutta Eläimille Seinäjoen kanssa kirjastossa torstaina järjestettävään tilaisuuteen, jossa mainonnassa avoimesti kerrotaan salakuvatun materiaalin esittämisestä kaupungin tiloissa.

Määräaikaan mennessä kyselyyn vastasivat hallituksen puheenjohtajistosta 1. varapuheenjohtaja Raimo Ristilä (kok.) ja 2. varapuheenjohtaja Piia Kattelus (KP). Molemmat ilmoittavat jyrkästi vastustavansa materiaalin esittämistä. Sen sijaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pasi Kivisaari pidättäytyi vastaamasta kyselyyn. 

”Olkoon laitimmainen kerta”, jyrähtää Ristilä.

Ristilän mukaan on arvelluttavaa ja epäsoveliasta esittää materiaalia kirjastossa.

Piia Kattelus uhkasi jo ennakkoon nostaa metakan, jos materiaalia esitetään kirjastossa. 

-Suomen rikoslain mukaan toisen tuotantotilalle luvatta meneminen ja siellä kuvaaminen ovat rangaistavia tekoja. Seinäjoki saa merkittävän osan verotuloista maatalousalantoimijoilta ja elintarviketeollisuudesta, joten sitä suuremmalla syyllä en voi hyväksyä eläinoikeusaktivistien paapomista, Kattelus jyrähtää.

Katteluksen mukaan jatkossa on pidettävä huolta, että käytäntöjä muutetaan tältä osin. 

”Toivottavasti myös maatalousalan edunvalvojat heräävät ruususen unestaan, koska Seinäjoki on maatalouskaupunki ja tämänkaltainen toiminta sotii myös kaupungin strategiaa vastaan.”

Myös kaupunginhallituksen jäsen Aki Ylinen (kesk.) on närkästynyt, että kaupungin kirjasto toiminnallaan voi vaarantaa jopa kaupungin vientiponnistelut.

-En hyväksy toimintaa missään tapauksessa. Näen asian lain halveksintana ja rikokseen kannustamisena. Kotieläintilat ovat Suomessa perheviljeljilmiä ja eläintiloihin hyökkääminen tuntuu samalta kuin omaan kotiin murtautuminen. Lisäksi salakuvaaja voi viedä jaloissaan  taudinaiheuttajia, jonka seurauksena voi koko tila joutua tautisaneeraukseen ja eläimet hylkyyn. Afrikkalainen sikarutto tilalla voi lopettaa Suomen viennin, lataa Ylinen.

Seinäjokinen-lehden kyselyyn vastasivat vain jutussa mainitut jäsenet. Jopa varajäseniä tarjosi vastauksiaan, kun osa hallituksen jäsenistä ei uskaltautunut vastaamaan. Seinäjokinen-lehti jatkaa aiheen parissa ja selvittää viranhaltijoiden ja kaupunginhallituksen jäsenten vastuun, mikäli laiton materiaali esitetään torstaina.

Kyselyyn eivät vastanneet kesk: Pasi Kivisaari, Irene Turenius, Paula Sihto, Mikael Luotola; SDP: Tarja Tenkula, Seppo Perkiö; vihr: Henna Rantasaari; Kok: Maarit Karvonen, Reima Kuisla, Kati Särmö

Julkaistu 21.11.2018 klo 22:20.