• Artikkelin kategoria:Yleinen

Seinäjokinen-lehti selvitti jokaisen valtuutetun aktiivisuuden: Valtaosa valtuutetuista ei ole tehnyt yhtään esitystä valtuustossa

You are currently viewing Seinäjokinen-lehti selvitti jokaisen valtuutetun aktiivisuuden: Valtaosa valtuutetuista ei ole tehnyt yhtään esitystä valtuustossa
Piia Kattelus-Kilpeläinen, Markku Lahtinen ja Jouko Peltonen ovat terhakimmat valtuutetut.

Seinäjokinen-lehti selvitti kaupunginvaltuutettujen 2017-2021 aktiivisuuden valtuuston kokouksissa viimeisen vuoden aikana. 

Valtuustossa istuvasta 51 valtuutetusta vain 10 valtuutettua on tehnyt muutosesityksiä päätösesityksiin ja heidän lisäkseen vain 13 muuta valtuutettua on ainakin kerran kannattanut muutosesitystä. 

Aktiivisimmat valtuutetut löytyvät liitoskunnista. Top 5:een mahtuu yksi ylistarolainen (Piia Kattelus-Kilpeläinen) ja peräti neljä ’nurmoolaista’ valtuutettua (Aki Ylinen, Jouko Peltonen, Markku Lahtinen ja Heikki Keskinen).

Hyvä paikallaoloprosentti

Valtuutetut ovat tänä vuonna osallistuneet kokouksiin osin paikan päällä ja osin etäyhteyksin. 41 valtuutettua 51:stä on osallistunut kaikkiin yhdeksään kokoukseen. 

Enimmilläänkin poissaoloja on vain kolme Jouni Korpelalla (kesk) ja Hannu Haapasalmella (ps).  

Asema, hulevesi, tontit ja tiet

Muutosesityksistä eniten huomiota on saanut hulevesimaksun käsittely. Valtuustossa on kaksi kertaa käsitelty, ettei maksua oteta käyttöön ja toisessa esityksessä siihen tehtiin pieniä lievennyksiä.

Aseman seudun kehittäminen herätti myös kipakkaa keskustelua kesän valtuustossa. Tässäkin asiassa yksittäiset valtuutetut uskalsivat poiketa valtavirrasta kuten sdp:n Markku Lehtola.

Tieasioissa Seinäjoen viranhaltijat ovat tyrineet niin pahoin, että melkein käy sääliksi selkärangattomia valtuutettuja. Jouko Peltonen (kesk.) yritti turvata risteyksen Teppo-Isokoskentielle ja sai tukea Piia Kattelus-Kilpeläiseltä (ps), sekä kokoomuksen Heikki Keskiseltä ja Reima Kuislalta. 

Aki Ylinen vastusti valtuuston äänestyksessä liittymää Teppo-Isokoskentielle.

Raati arvioi

Seinäjokisen analyysi valtuutettujen aktiivisuudesta perustuu yhteismäärään valtuustoesityksistä ja kannatuksista. Sen jälkeen on arvioitu kokousosallistumisprosentti. 

Seinäjokinen-lehti pyysi ulkopuoliselta journalistiliiton jäseneltä arvion valtuutettujen toiminnasta. Tässä järjestyksessä muodostui aktiivisuuslistaus. 

Terhakimmat valtuutetut ovat olleet Piia Kattelus-Kilpeläinen (ps), Markku Lahtinen (kesk) ja Jouko Peltonen (kesk).

Valtuutetut ovat lisäksi tehneet aloitteita. Useat aloitteet on tehty asioista, jotka ovat olleet jo pitkällä valmistelussa.

Lue lisää Seinäjokinen-lehdestä 2.12.2020.

Julkaistu 1.12.2020 klo 21:18.