• Artikkelin kategoria:Maakunta / Uutiset

SM Pohjanmaa Ralli tulee Seinäjoen keskustaan – Yksi paikka arvotaan VIP-auton kyytiin

You are currently viewing SM Pohjanmaa Ralli tulee Seinäjoen keskustaan – Yksi paikka arvotaan VIP-auton kyytiin
Yksi reitin isoimmista uudistuksista on Seinäjoen keskustassa ajettava kaupunki-EK. Lyhyt ja ytimekäs erikoiskoe sisältää sekä asfalttia että soraa ja tarjoaa varmasti haasteita kuljettajille. Piirros: Roope Turigin

Perinteinen SM Pohjanmaa Ralli ajetaan 17.–18.6. Seinäjoella ja sen lähikunnissa, kerrotaan rallin tiedotteessa. Kilpailun reitti on kokenut mittavan uudistuksen sitten viime vuoden. Reitin kokonaispituus on nyt noin 450 km, joista erikoiskokeiden osuus on 130 km. Erikoiskokeita on kaikkiaan kahdeksan, joista yksi ajetaan Seinäjoen keskustassa. SM-arvon lisäksi kilpailu on myös osa FIA:n ERT-sarjaa, johon kuuluu myös Nordic Rally Championship -sarja kansallisille autoille.


”European Rally Trophy koostuu seitsemästä eurooppalaisesta alueellisesta sarjasta, jonka parhaimmisto kilpailee toisiaan vastaan kauden päättävässä finaalissa. Sarjan tarkoituksena on helpottaa kilpailemista ulkomailla ja avata uusia mahdollisuuksia hyvässä urheiluhengessä”, FIA:n tiedotteessa kerrotaan.


Huoltoparkki sijaitsee tuttuun tapaan yhteistyökumppanimme Rengastien Autotarvike Oy:n pihapiirissä. Kilpailun lähtö- ja maaliseremoniat järjestetään Seinäjoen keskustassa viime vuoden tapaan. Huoltoparkkiin, lähtöön ja maaliin on yleisöllä vapaa pääsy.


Yksi reitin isoimmista uudistuksista on Seinäjoen keskustassa ajettava kaupunki-EK. Lyhyt ja ytimekäs erikoiskoe sisältää sekä asfalttia että soraa ja tarjoaa varmasti haasteita kuljettajille. Erikoiskoe palvelee erityisesti katsojia sijaintinsa ansiosta. Erikoiskokeen yhteyteen rakennetaan myös VIP-tapahtuma.


Tämän vuoden rallissa tarjotaan yhdessä Rengastien Autotarvike Oy:n kanssa yhdelle onnekkaalle pääsy VIP-auton kyytiin. Uutena palveluna on ostaa liput erikoiskokeille verkkokaupasta. Myös lähialueen huoltoasemat
myyvät tuttuun tapaan rallipasseja lähempänä kilpailua.

Rallin organisaatio tekee yhteistyötä lipunmyynnissä
paikallisten urheiluseurojen kanssa, joten ostamalla lipun tuet myös lähialueen urheilua. Kilpailun reittikartta julkaistaan tänä vuonna ennakkoon, joten yleisöllä on enemmän aikaa tehdä suunnitelmia.

Julkaistu 10.4.2022 klo 11:21.