Tero Pitkämäki maksatti Ilmajoen kunnalla lastensa päivähoidon omistamassaan päiväkodissa Seinäjoella – kirjallista sopimusta ei ole

You are currently viewing Tero Pitkämäki maksatti Ilmajoen kunnalla lastensa päivähoidon omistamassaan päiväkodissa Seinäjoella – kirjallista sopimusta ei ole
Iltalehti kirjoitti vuonna 2014 Tero Pitkämäen ja Niina Kelon suunitelmista lähteä mukaan yksityiseen päiväkotibisnekseen. Kuva: kuvakaappaus Iltalehden sivulta.

Seinäjokinen-lehden saamien tietojen ja kirjallisten dokumenttien mukaan Ilmajoen kunta on maksanut vuosina 2016-2019 Seinäjoella sijaitsevaan yksityiseen palvelusetelipäiväkotiin päiväkodin hallituksen jäsenen ja omistajan Tero Pitkämäen lasten päivähoitomaksuja 34 185.40 euron arvosta.

Merkillistä on, että kirjallista ostopalvelusopimusta päivähoitopalvelun ostamisesta päiväkoti Jumpista ei Ilmajoen kunnasta löydy. Seinäjokinen-lehden saamien sähköpostien perusteella sopimus Pitkämäen lasten hoidosta Pitkämäen omistamassa päiväkodissa naapurikunnan puolella on ollut ”suullinen” ja ”ei julkinen”.

Ilmajoen kunnan hallinto-ja talousjohtajan mukaan ”Olemme etsineet kirjallista ostopalvelusopimusta, mutta emme ole sellaista löytäneet. Jos kirjallista sopimusta ei ole, asiassa on tehty suullinen sopimus.”

Samainen kunnan virkamies myös kertoo, että ”Ilmajoen kunta suunnittelee ja järjestää ilmajokisten lasten varhaiskasvatuksen yhteistyössä lasten vanhempien kanssa. Mm. kunkin lapsen varhaiskasvatusyksiköstä neuvotellaan erikseen, mutta asia ei ole julkinen tieto.”

Seinäjokinen-lehden tietojen mukaan esim. Munakasta on ollut perheillä halukkuutta viedä lapsi Seinäjoelle päivähoitoon, mutta tämä ei ole onnistunut. Lain mukaan kunnan toiminnan tulisi perustua olennaisesti kuntalaisten yhdenvertaisuuteen ja tasapuoliseen kohteluun. 

Seinäjokinen-lehti ei tavoittanut Tero Pitkämäkeä kommentoimaan asemaansa Päiväkoti Jumpissa. Yritystietojärjestelmän mukaan Tero Pitkämäki on Päiväkoti Jump Oy:n hallituksen jäsen.

Julkaistu 29.12.2020 klo 13:37.