• Artikkelin kategoria:Yleinen

Teuvo Hakkarainen Seinäjoella – EU-vaalit tuloo -tapahtuma keräsi runsaasti kärkipoliitikkoja ja runsaan yleisöjoukon

You are currently viewing Teuvo Hakkarainen Seinäjoella – EU-vaalit tuloo -tapahtuma keräsi runsaasti kärkipoliitikkoja ja runsaan yleisöjoukon
Eero Heinäluoma ja Teuvo Hakkarainen hakevat jatkokautta. Hakkaraisen mukaan Mauri Peltokangas ja Sebastian Tynkkynen olivat ne ehdokkaat, joiden tieltä hänet piti raivata.

Seinäjoella tänään lauantain järjestetty EU:n tietokeskuksen EU-vaalit -tuloo tapahtuma keräsi aurinkoiseen päivään runsaasti yleisöä, ehdokkaita ja puolueväkeä.

Tuomas Koivuniemi juonsi paneelin.

Omat söivät Teuvon

Euroopan parlamentin jäsen Teuvo Hakkarainen ei päässyt vaalipaneeliin, koska se oli rajattu vain eduskuntapuolueille. Hakkarainen on vaaleissa sitoutumattomana Vapauden Liiton ehdokkaana.

-Minut piti raivata pois muiden persu-ehdokkaiden tieltä, kertoi Hakkarainen Seinäjoella.

Hakkaraisen arvion mukaan erityisesti Mauri Peltokangas ja Sebastian Tynkkynen olivat ne ehdokkaat, joiden tieltä hänet piti raivata.

-En ole koskaan tehnyt mitään puoluetta vahingoittavaa, en varmasti, sanoi Hakkarainen painokkaasti ihmettelen perussuomalaisten puoluejohdon toimintaa.

Mauri Peltokangas ja Sebastian Tynkkynen ovat perussuomalaisten varapuheenjohtajia ja ovat olleet päättämässä EU-vaaliehdokkaista, siis valitsemassa itseään ja estämässä Hakkaraisen ehdokkuuden.

Tapahtuma houkutteli runsaasti yleisöä aurinkoiselle Seinäjoen Keskustorille.

RKP, SDP ja vihreät kannattavat turpeen alasajoa

Eurovaalipaneelissa muiden puolueiden ehdokkaat olivat sitä mieltä, että ”turpeen alasajo osana EU:n ilmastopolitiikkaa oli virhe” paitsi RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin, demareiden Eero Heinäluoman ja vihreiden Atte Harjanteen mielestä.

Erikoista tilanteessa on se, että Pohjanmaalla suuri osa kaupungeista lämpenee turpeella, myös Henrikssonin kotikaupunki Pietarsaari.

Paneelissa Henriksson myös piti maatalouden byrokratiaa hyvänä asiana. Aiemmin tätä byrokratiaa oli voimakkaasti vastustaneet KD:n Aki Ruotsala ja kokoomuksen Janne Sankelo.

EU:n yhteisvelka oli myös negatiivinen valtaosalle paneelin ehdokaista mm. keskustan Mika Lintilälle ja Liike Nytin Nina Nummelalle.

Sirkka-Liisa Lamminkoski Ähtäristä juttutuokiolla Piia Kattelus-Kilpeläisen kanssa.

Yleisö tyytyväinen tapahtumaan

Sirkka-Liisa Lamminkoski Ähtäristä ja E-P:n nuorisovaltuuston puheenjohtaja Eetu Setälä niin ikään Ähtäristä olivat tulleet tapahtumaan maakunnan itäreunalta.

-Minulle tuli tänään iloisena yllätyksenä tietoon, että KD ja Liike Nyt ovat tehneet vaaliliiton, iloitsi Lamminkoski pitäen sitä tärkeänä pienille puolueille.

Setälä puolestaan osallistui nuorten vaikuttajien paneeliin.

Eetu Setälä ja Hjallis Harkimo.

KD:n europarlamenttiin kesäkuussa nouseva Eija-Riitta Korhola kritisoi EU:n ilmastopolitiikkaa.
Junes Lokka Vapauden liitosta sanoo ajavansa Suomen eroa EU:sta. Ville Heikkilä Teuvalta haastatteli Junesta.
Julkaistu 11.5.2024 klo 15:48.