Uudistuva asemanseutu herättää tyytyväisyyttä

You are currently viewing Uudistuva asemanseutu herättää tyytyväisyyttä
Kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä ja hyvinvointialuejohtaja Tero Järvinen ihailivat yhdessä Aallokon viidennestä kerroksesta avautuvaa kaupunkinäkymää.

Rakennusyhtiö YIT esitteli tänään uudiskohdettaan Seinäjoen asemanseudulla. Projektipäällikkö Jonna Kulmalan mukaan hanke valmistuu aikataulussa ja uusiin toimitiloihin päästään muuttamaan vuodenvaihteessa. Helmikuun 1. päivänä rakennustyömaalla oli 142 henkeä töissä, enimmillään tullaan pääsemään kahteensataan työntekijään.

Projektipäällikkö Jonna Kulmala ja YIT:n aluepäällikkö Mikael Snellman esittelivät medialle ensimmäisiä vuokralaisia.

Seinäjoen kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä toteaa olevansa ”tyytyväinen mies”.

-Asemanseutu ja -alueen kehitys on meille todella pitkän kehitysjatkumon tulos. Tilanne on se, että sote-palveluille tarvitaan kokoavia ratkaisuja kantakaupungissa ja kaupunkikeskustan tilanne on iso puheenaihe kuntalaisille, painottaa Kiiskilä.

Tällä hetkellä Seinäjoen kantakaupungin alueella sote-palvelut ovat hajallaan 20 eri paikassa väistötiloissa. Tarve toiminnallisille, terveille ja turvallisille tiloille on kova.

-Henkilöstön vetovoiman kannalta tärkeä asia on se, että tilat ovat toimivat, terveelliset ja turvalliset. Kuntalaiset puolestaan arvostavat saavutettavuutta ja saatavuutta, joten odotusarvoa näitä uusia kokoavia tiloja kohtaan löytyy, kertoo kaupunginjohtaja. Kiiskilä toteaa sivuhuomautuksena menevänsä hyvinvointialuejohtaja Tero Järvisen aihepiiriin, koska sote-palvelut kuuluivat kaupungin vastuulle 1.1.2023 saakka.

-Kuntalain ensimmäinen pykälä kuitenkin velvoittaa meitä edelleen vastaamaan kuntalaisten hyvinvoinnin edistämisestä ja palveluiden järjestämisestä, muistuttaa Kiiskilä.

Kaupungin puolesta tyytyväisiä ollaan myös siitä, että vuokralaisia on kiinnittynyt hyvin tähän hankkeeseen ja nyt 5 (viisi) -osaisen hankkeen ensimmäinen osa alkaa todenteolla konkretisoitumaan.

Asemanseudun kehittämistyö valmistuu ja etenee tiili tiileltä.

Hyvinvointialuejohtaja Järvinen kiittelee prosessiin osallistuneita

Perhekeskus Aallokko on osa YIT:n rakennuskokonaisuutta. Hyvinvointialue on ostanut kiinteistöyhtiöstä perhekeskusta vastaavat osakkeet. Ne oikeuttavat hallinnoimaan hyvinvointialueen käyttöön tulevia tiloja, joiden laajuus on kokonaisuudessaan noin 11 900 neliömetriä.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialuejohtaja Tero Järvinen myöntää talon olleen hänen työpöydällään kohtuullisen pitkään.

-Projektin mutkat saatu on saatu oiottua, ja noin 12 000 neliötä otettiin hallintaan vuoden viimeisenä pankkipäivänä. Haluan kiittää kaikkia prosessiin osallistuneita, on edetty suunnitelmallisesti ja viety aiemmin tehdyt suunnitelmat päätökseen, totesi Järvinen.

Aallokko on sekä asiakkaiden että asiantuntijoiden kannalta hyvin saavutettavissa.

-Odotamme innolla, että pääsemme vuoden 2025 alusta muuttamaan terveisiin, turvallisiin ja toiminnallisiin tiloihin, kertoo Järvinen.

Perhekeskus Aallokon projektipäällikkönä toimiva vastaava tilapalveluinsinööri Kirsti Saarremaa on vastannut hankkeen toteutumisesta hyvinvointialueen osalta. Saarremaa kertoo Seinäjokinen-lehdelle, että Aallokossa tulee työskentelemään 300 hyvinvointialueen henkilökuntaan kuuluvaa ja asiakaskäyntejä hän arvio päivittäin toteutuvan noin 260.

-Aallokon viidennessä kerroksessa on työpisteet kuntoutusohjaajille, jotka tekevät jalkautuvaa työtä, tiloja lasten fysio- ja toimintaterapialle, kuten jumppasali ja minikeittiö, missä voi harjoitella arjen toimintoja, sosiaalipalveluiden asiakastapaamistiloja sekä työpisteitä jalkautuvaa palvelua tekeville perhetyöntekijöille, kertoo Saarremaa.

Perhekeskus Aallokon projektipäällikkönä toimiva vastaava tilapalveluinsinööri Kirsti Saarremaa esitteli tarkemmin viidenteen kerrokseen tulevia tiloja.

Liikekiinteistöt tuovat uusia yrityksiä kaupunkiin 

Asemanseudulle tulee asumista, palveluita sekä erilaista yritystoimintaa. 

Kahviloista tunnettu Picnic avaa toimipaikan asemalle. Picnicin toimitusjohtaja Janina Hallbergin mukaan Seinäjoelle vetivät asema, junaliikenne, kivijalkamaisuus sekä se, että asemarakennukseen tullaan viihtymään.

-Tulemme palvelemaan hyvin monipuolisesti eri asiakaskuntaa. Meiltä löytyy tuotteita niin perheille, junamatkustajille kuin lounastajille. Tulemme avaamaan myös verkkokaupan. Me tukeudumme kotimaisiin raaka-aineisiin ja vastuullisuus on meille tärkeää, kertoo Hallberg.

Elisa tuo asemakortteliin 80 työntekijää.  

-Tänne muuttaa mm. suunnittelijoita, jotka suunnittelevat verkon tänne alueelle. Hybridiajan toimistotiloja rakennetaan työntekijöitä kuunnellen. Työntekijät haluavat erilaisia sosiaalisia kohtaamisia mahdollistavia tiloja, keskittymistä tukevia tiloja sekä pieniä neuvottelutiloja, sanoo Elisan aluejohtaja Niklas Granholm. Hän pitää tärkeänä myös sitä, että lähellä on erilaisia lounaspaikkoja, missä voi käydä työkavereiden kanssa lounaalla.

Työmaalla tulee kiireisimpänä aikana olemaan töissä noin 200 rakennustyöläistä.
Asemanseutu tule olemaan merkittävä maamerkki Seinäjoelle ja koko Etelä-Pohjanmaalle lakeuden porttina.
Asemahalli valmistuu aikataulussa.
Julkaistu 1.2.2024 klo 17:26.