Vesa Keskinen huomioitiin paritanssin ja suomalaisen tangon edistämisestä

You are currently viewing Vesa Keskinen huomioitiin paritanssin ja suomalaisen tangon edistämisestä
Suomalaisen tangon Satumaa ry:n edustajat puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio, hallituksen asiantuntijajäsen, tangokuningas Jaska Mäkynen ja hallituksen jäsen Risto Mikkola ja luovuttivat Kunniakirjan toimitusjohtaja Vesa Keskiselle.

Suomalaisen tangon Satumaa ry:n edustajat puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio, hallituksen jäsen Risto Mikkola ja hallituksen asiantuntijajäsen, tangokuningas Jaska Mäkynen luovuttivat Kunniakirjan toimitusjohtaja Vesa Keskiselle torstaina 21.3.2024 Keskisen kyläkaupalla suomalaisen paritanssin ja suomalaisen tangon edistämisestä.

Kunniakirjassa todetaan, että Veljekset Keskinen on järjestänyt vuosina 2012-2023 kesätansseja yhteensä lähes 200 iltana. Myös kesällä 2024 kesätanssit ovat Kyläkaupan ohjelmistossa.

Kyläkaupan OnnenKivi ravintolan keskiviikkoisia päivätansseja on järjestetty pian 25 vuotta. Lisäksi Kyläkaupalla on pidetty lukuisia muita tanssitapatumia ja laulukilpailuja vuosien varrella.

Aikana aikana, jolloin on oltu huolestuneita paritanssin hiipumisesta, Veljekset Keskinen Oy:n toimitusjohtaja Vesa Keskinen on osoittanut esimerkillistä kiinnostusta suomalaisen paritanssin ja tangokulttuurin vahvistamisesta.

Samalla hän on antanut työtilaisuuksia miellyttävässä ilmapiirissa tangokuninkaallisille ja muille artisteille, jotka pitävät suomalaista tangoa ohjelmistossaan.

Ilmari Ylä-Autio pitää arvokkaana suomalaiseen kulttuuriin vahvasti tukeutuvien paritanssin ja suomalaisen tangon esillä pitämistä juuri nyt, kun esimerkiksi YLE ei anna ohjelmistossaan suomalaiselle tangolle sille kuuluvaa asemaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö sisällytti vuonna 2017 suomalaisen tangon kansalliseen elävän kulttuurin luetteloon, mikä jo sinänsä velvoittaisi huomioimaan ohjelmistossa suomalaisen tangoa tasavertaisesti muiden musiikkilajien kanssa.

Julkaistu 21.3.2024 klo 21:01.