• Artikkelin kategoria:Yleinen

Vesipuisto ja leirintäpalvelut pysyvät suosiossa

You are currently viewing Vesipuisto ja leirintäpalvelut pysyvät suosiossa

Kesällä uimarantojen lisäksi yhä useampi lomalainen suuntaa matkansa kylpylöihin ja vesipuistoihin. Tämän yhä kasvavan trendin on havainnut Vaasan Tropiclandian & Top Camping Vaasan päällikkönä toimiva Tuomas Luukkonen.

Luukkosen mukaan tyypillistä on, että perheet haluavat panostaa entistä enemmän hyvinvointiin ja kylpyläkokemukset sopivat kaiken ikäisille vauvasta vaariin.

-Vesipuistossamme ihmiset saavat kelistä riippumatta aina mahdollisuuden kesän lämpöön, joko yli 30-asteisessa sisäaltaissa tai lämmitetyissä ulkoaltaissa, kertoo Luukkonen.

Tropiclandian kylpylän yhteydessä on suuri vesipuistoalue, jossa on hurjia vesiliukumäkiä, kaksi lastenallasta, poreallas ja auringonottoalueet terasseineen. Space Boat – vesiliukumäessä lasketaan ja pyöritään pienellä kumiveneellä suppilossa. 

-Kesäisin samalla sisäänpääsylipulla asiakkaiden käytössä on sekä kylpylän että vesipuiston monipuoliset palvelut, muistuttaa Luukkonen.

Campingin suosio kasvaa

Top Camping Vaasa -leirintäalueella on 31 neljän hengen peruskorjattua leirintämökkiä. Mökeissä on peitot ja tyynyt. Omat vuodevaatteet on tuotava kotoa tai ne saa vuokrattua edulliseen viiden euron settihintaan.

Luukkonen on havainnut uuden sukupolven löytäneen karavaanarikulttuurin.
Kun matkailuautokalustot ovat parantuneet ja camping- alueen palvelut ovat neljän tähden luokkaa, ihmiset viihtyvät campingissä myös koko vuodeksi vuokrattavissa vaunupaikoissa.

-Kaikki mökit ovat lämmitettäviä ja sähköistettyjä. Mökkikohtaiseen varustukseen kuuluu neljä sänkyä, lisätilaa tuova aurinkoterassi, jääkaappi, mikroaaltouuni sekä ruokailuvälineet, kertoo Luukkonen.

Mökkien läheisyydessä sijaitsevat vesipisteet, hyvät wc:t ja grillikatos. Majoittujien vapaassa käytössä ovat lisäksi keittiöt ulkogrilleineen, peruskorjatut suihkut ja wc:t. Myös rantasauna on vapaassa käytössä joka aamu klo 7-10. Rantasaunan voi vuokrata myös yksityisesti.

Merellisyys esille

Tropiclandiasta on vain pari kilometriä Vaasan kaupunkiin.

-Alue on todella rauhallinen ja lähellä kaupunkia, Luukkonen iloitsee.

Merinäköalaa on lisätty raivaamalla pensaikkoa ja myös huoltorakennuksia on kunnostettu.

-Kun leirintäalueella on minigolfia, kiipeilymahdollisuuksia, ravintoloita karaokemahdollisuuksineen tai keinulaitteita sekä rantalentopalloa, löytyy kaikille perheenjäsenille varmasti monipuolista tekemistä, vinkkaa Luukkonen.

Julkaistu 17.7.2018 klo 12:15.