• Artikkelin kategoria:Uutiset

Vihreiden Maria Ohisalolle yli 496 000 euron lasku turvetuotannon koneista ja tuotannon alasajosta, eräpäivä 21.10.2021

You are currently viewing Vihreiden Maria Ohisalolle yli 496 000 euron lasku turvetuotannon koneista ja tuotannon alasajosta, eräpäivä 21.10.2021
Jukka Finnin mukaan Anna Kontula käänsi maaseudun hätätilan vitsiksi. Kuvan ojajyrsimen osa oli hankinta-arvoltaan n. 20 000 € ja nyt sen arvo rumurautana n. 90€. Tämä johtuu Jukka Finnin mukaan hallituksen politiikasta. Kuva: Jpf-Nosto OY/Facebook

Kortesjärveläinen turvetuottaja Jukka Finni on lähettänyt vihreiden Maria Ohisalolle puolen miljoonan euron laskun ”turvetuotannon turvekoneista ja tuotannon alasajosta”. Laskun eräpäivä on 21.10.2021. Aikaisemmin media uutisoi, kuinka vasemmistoliiton Anna Kontula sai vastaavan suuruisen laskun Jukka Finniltä.

Jukka Finni on julkaissut Jpf-Nosto OY:n avoimen kirjeen Anna Kontulalle. Finnin kirje on karua luettavaa ja hän syyttää Kontulaa koulukiusaajaksi: ”Te Arvon Edustaja Kontula käänsitte maaseudun hätätilan vitsiksi, olette tehneet liian monelle yrittäjälle epätoivoisen tulevaisuudesta tällä höpönpöppö politiikalla ”koulukiusaamisella” Se sattuu!”

Seinäjokinen-lehti Oy julkaisee Jukka Finnin kirjeestä otteita. Koko kirje on luettavissa Jpf-Nosto OY:n Facebook-sivulta.

https://www.facebook.com/763147010390444/posts/4494010983970676/

Jukka Finni on kortesjärveläinen turvetuottaja.

”Avoin kirje arvon edustaja Anna Kontulalle:

Ihan ensimmäisenä järisyttävän ISO KIITOS kaikille Teille, ketkä olette antaneet täyden tuen minulle ja maaseudulle. Some keskusteluissa selviää, kuka ajattelee maalaisjärjellä.

Ihmettelen, mistä perunakellarista nousi kaiken maailman oikeustieteen professoreita asiantuntijoina puolustamaan Kontulaa, mutta turveyrittäjät eivät ole saaneet kuin maalaisjärjellä ajattelevia tuekseen. Siitä aivan maaseudun kokoiset isot KIITOKSET kaikille tukijoille. 

Vaikka laukaus oli teidän mielestä hieno, pahoittelut siitä etteikö osunut  vaan viekää kuitenkin laukaus maaliin kuten olette vieneet elinkeinon. Teidän poliitikkojen laukaukset ovat osuneet alan yrityksiin tuhoisasti. Te olette vetäneet matot alta.

Yksikään media ei ole kirjoittanut niillä sanoilla mitä on puhuttu. Media taitavasti vääristeli asioita. En minä arvon kansanedustaja Kontula koko laskua teidän harteille tuonut, vaikka media niin väittää. Lehdistölle on vastattu niihin kysymyksiin mitä on kysytty. Ja kun kysytään ja hosutaan niin vastaukset on mitä sattuu. Laitoitko muille Kansanedustajille. Minä vastasin  etten ole laittanut. En edes ehtinyt vastaamaan että olin reilu ja myös Arvon sisäministeri Ohisalo on saanut samankokoisen laskun. Arvelin, että väkevinä henkilöinä kannatte sen vastuun ja tuskan mitä olen yksin kantanut vain omasta osaamisesta ja työni arvosta. Taakkaa siitä, että minun ja yli 10 000 muun henkilön elinkeino on ajettu alas poliittisilla päätöksillä. 

Tällä haahuilevalla eriskummallisella politiikalla ja ajattelutavalla te olette saanut  turvealalle lähes miljardin € tappiot = korvaamatonta vahinkoa! Tukea 60 milj€ = itä helmitaulua käytätte laskennassa?

Koneyrittäjät 

https://www.koneyrittajat.fi/pages/etusivu/medialle/tiedotteet/tiedotteet2020/20201204.php

Nämä nopeat näyttävät kunnianhimoiset väärät päätökset alasajosta aiheuttaa tappiota, masennusta, stressitiloja, unettomia öitä, epävarmuutta, energian hinnan nousua, huoltovarmuuden menetystä, työttömyyttä, monen nuoren kesätyöpaikka, ulkolaisten tukemista, syrjäytymistä  ja mökkihöperyyttä Jne! 

On harmillista kun maaseudulla on hätä, niin arvon edustaja Kontula kääntää tosielämän vitsiksi. Vitsit on elokuvissa. Luulis teilläkin olevan paikka paremmin puheiden perusteella stand up komiikassa kun vitsailla eduskunnassa.Te olette onnistuneet kaikin voimin ja keinoin nujertamaan maaseutua pala palalta. Olette tehneet liian monelle yrittäjälle epätoivoisen tulevaisuuden tällä ”koulukiusaamisella” Se sattuu!

Totuus on kuitenkin se, että kentällä on enemmän kuin hätä päällä. Useammassa torpassa VEKSELIT  pyörivät nopeammin kuin nippa nappa akselit. Takataskuissa ei ole kohta kuin pelkkä piikitön kampa. Tällä politiikalla ajetaan päin ilmastokatastrofia. Kohti vilua ja nälkää. Aikaan kun laitetaan pettua leipään.Tässä on käynyt niin kuin, Lummukalaisille ” Paavoa kun kuulusteltiin pohjanmaan elokuvassa”  Paavo sen tiesi että kun Lummukalaaset alkoivat kuivata järviä pelloksi. Nyt ei oo enää järviä eikä peltoa. Turvetuotannossa on sama meininki. Ei ole tuotantoa eikä tukea. Tarina lummukasta on totta. Niin myös turpeesta.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008326302.html

Vaikka suurin osa haluaa vain tehdä työtä eikä halua tukea. On ollut kauniita puheita ja lupauksia. Näiden päätösten myötä ollaan romuttamassa Suomen huoltovarmuus ja hyvinvointi kotimaisessa energiassa. Västäräkit hyppii ja pomppii kasalta toiselle. Yrittäjät työntekijöineen ei voi poukkoilevan energia politiikan mukaan pomppia.

Minä ja maaseutu emme tätä hätää hyväksy. Maaseutua ei voi vetää kuin wc pyttyä. Me ei edes sovi sinne. Maalla kun lakkaa paska haisemasta niin teillä kaupungissa se loppuu tulemasta!=NÄLÄNHÄTÄ

Omalta kohdaltani turveurakointi suonraivaajana on ohi. Se päätös on tehty jo neljä vuotta sitten ja viimeisestä turvesuon valmistumisesta on kulunut yli kolme vuotta. Turvealan yrittäminen oli helppoa yrittämistä. Helpoksi teki sen, että kun hoiti asiat aikataulussa valmiiksi oli myös eräpäivänä eurot tilillä.  Kolme vuotta on kuitenkin pitkä aika pyöritellä helmitaulua. Tässä on yritetty hävittää kalustoa alle markkinahintojen onnistumatta. Oma kalusto on niin erikoista suonraivaus ja rakennettua, ettei se kelpaa edes ulkomaille. Siltikään meitä työtätekeviä maaseudun henkilöitä ei kannata rangaista haukkumalla, vähättelemällä. Ongelma ei vaan voi olla meissä veronmaksajissa. Me ei voida olla teidän politiikan virheiden maksajia. Vaikka suomi lakkaa olemasta maapallolla niin se ei muuta mitään ilmastopäästöjä. Päin vastoin se lisää niitä. Tällä väärällä politiikalla/päätöksillä ei luoda kuin vihaa ja katkeruutta. Polttaminen ei lopu maapallolta  ja se on fakta eikä mikään mielipide. Antakaa keppien ja henkisen väkivallan sijaan porkkanoita. Kun menit julkisesti jakamaan tilinumeron niin pistäkää se JTF raha tilille. Synnytetään sillä CO2 talteenotto koneikko.  Laittakaa status turpeelle uusiutuva. Ei ole häpeä tunnustaa tämä ahdinko. Mutta on häpeällistä olla poliitikkojen narri. Te aiheutatte toimilla vihaa ja katkeruutta. 

Turvetuotannon alasajolla ei pelasteta maailman ilmastoa, mutta turvetuotannon jatkamisella pelastettaisiin valtion talous ja maaseudun työpaikat. Turpeen korvaava tuote ei voi olla ulkomainen ötökkä hake. Kuivike- ja kasvuturpeelle ei ole edes mitään korvaavaa tilalle. Maaseudulle on vaikea luoda turvetuotannon korvaavaa työtä. Koittakaas kiikaroida google mapsin ilmakuva kartasta esim. Kostamuksen alapuolelta. (Huom kartat on vuoden kaksi jälessä) Metsät on kuin ruutupaperia. Kuorma kuormalta Karjala takas suomeen polttoon? Suomi elää metsillä. Metsää ei kannata polttaa vaan jatkojalostaa tuotteiksi missä on korkeampi hinta.

Työ on se peruselementti minkä perässä ihmiset muuttaa. Päästöjen eteen on tehty melkein kaikki mitä on keksitty. Vesi jutut on kunnossa ja tiukkaan valvottuja. Mikään muu maan käyttömuoto ei pidä näin tiukkaa luvitusta ja vesi seurantaa  kuin turvetuotanto. Olisi kuitenkin hyvä tutkia asia niin selviää mistä todelliset päästöt vesistöön tulee. Niin myös maataloudessa on petrattu. Lypsylehmien määrä on puolitettu maitomäärän pysyessä samassa. Tämä vähentää päästöjä maitolitraa kohden. Se myös lisää mustia pilviä naudanlihantuotantoon. Poikivat lehmät on puolittunu=kasvatettava lihanauta määrä puolittunut. On turha väittää, ettei mitään olisi tehty. Meidän tulee olla ylpeitä oman maan luonnonvaroista, puhtaasta energia ja ruuantuotannosta, eikä hävetä asiaa. Kuuta me ei taivaalta pysty hakemaan vaikka yrittäjät työntekijöineen ratkoo monenlaisia juttuja. Asioista täytyy pystyä puhumaan muullakin tasolla kuin pelkällä mielikuvalla.

Olettaisin että lämmin vastaanotto ja onnittelut innovatiivisesta toiminnasta tuo myös tulosta. 

Ole ystävällinen ja hoidetaan laukaus maaliin. Minulle on sama mistä JTF-rahastosta sen rahan etsitte. Ai mitä saatte sillä rahalla? Sillä loppuu myös mielenosoitukset ilmastojen hätätilasta. Nimenomaan tällä  pelastetaan ilmastokatastrofi. Sillä pelastetaan monien talous lyömättä ketään laudalta ja luodaan kasvua ja tulevaisuutta, juuri sitä mitä koko maailma tarvitsee ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Yksin se ei onnistu, mutta yhdessä ollaan ylivoimaisia. On helpompi tehdä talteen otto kuin ajatus siitä että ala ajetaan alas! Meillä on monien perheet juurtunu turpeeseen. Elämä on rakentunu vuosikymmeniä turpeen ympärille.

Olen ollut näihin teidän politikkojen esittämiin rahastoihin yhteydessä ja kukaan ei tiedä yhtään mitään. Tietävät oman nimensä ja itsensä, mutta siihen se jääkin. Elinkeinoministerin sihteerin vakuuttelut minulle, että ”palataan asiaan” oli  silkkaa valetta.

Kyllä meillä yrittäjillä on kykyjä näyttää mihin pystymme. Antakaa meille ”löysää siimaa” voidaksemme kehittyä. Yrittäjillä on vastuu puheista ja teoista. 

Kauhavan Kortesjärven tultua kartalle meillä on mahdollisuus tuoda Suomi maailmankartalle. Suomalaista osaamista. Suomalaista sitkeyttä. Minä suoraselkäinen yrittäjä tunnen velvollisuuden ja vastuun pyrkiä kaikin keinoin torjumaan ilmastonmuutosta. Meillä on äärimmäinen halu torjua ympäristökatastrofi ja varmistaa, että maailma on olemassa myös seuraaville sukupolville. Kuka muukaan sen tekee kuin alan osaajat?

Tässä ilmastonmuutoksen torjumisessa aika on rahaa ja aikaa ei ole hukattavaksi. Meillä on parhaat lääkkeet torjua ilmastonmuutos. Siihen tarvitaan kuitenkin euroja ei romurautaa. Itse kuulun niihin yrittäjiin mitkä ei ole saanut  kuin lainaa ja osamaksua pankista omaisuutta vastaan. Väärällä politiikalla ei voi toimia kehityksen jarruna. Meillä on ruohonjuuri tasolla hirveä pula CO2 Jopa voidaan puhutaan kriisistä 

Rukoilen vielä arvonedustaja Annalle + eduskunnalle tehdä tuottoisimpia päätöksiä. Kaikille lukioille siunausta ja JAKSAMISTA ALAN TEKIÖILLE vääryydessä alaa kohtaan.

Tule Pyhä Henki

Tule, Pyhä Henki, tänne,

laskeudu taivaasta alas

meidän sydämissämme Kristusta kirkastamaan.

Tule, köyhäin apu,

tule, lahjain antaja,

tule, sielun kirkkaus,

sinä paras lohduttaja,

sielun hyvä vieras ja suloinen lämpö.

Töissä sinä olet lepo,

helteessä virvoitus,

murheessa lohdutus.

Sinä kaikkein pyhin kirkkaus ja valo,

täytä uskollistesi sydämet.

Ilman sinun voimaasi ei ole mitään viatonta.

Pese se, mikä saastainen on,

kastele se, mikä kuiva on,

paranna, mikä haavoitettu on,

pehmitä, mikä kova on,

lämmitä, mikä kylmä on,

etsi kaikkia eksyneitä.

Anna uskollisillesi, jotka sinuun turvautuvat,

pyhät lahjasi.

Anna uskon vahvistusta,

anna autuas loppu,

anna iäinen ilo.

Aamen.

(Missale Aboense)


Ystävällisesti

Jukka Finni”

Sekä Anna Kontula (vas) että Maria Ohisalo ovat saaneet puolen miljoonan euron laskut turvetuotannon alasajosta ja turvekoneiden arvon menetyksestä. Kuva: Jpf-Nosto OY/Facebook
Sekä Anna Kontula (vas) että Maria Ohisalo ovat saaneet puolen miljoonan euron laskut turvetuotannon alasajosta ja turvekoneiden arvon menetyksestä. Kuva: Jpf-Nosto OY/Facebook
Julkaistu 12.10.2021 klo 22:21.