• Artikkelin kategoria:Yleinen

Vistbacka lähtee ehdolle Vaasasta – Kansalaispuolueen ja sinisten vaaliliitto tavoittelee kahta tai jopa kolmea paikkaa

You are currently viewing Vistbacka lähtee ehdolle Vaasasta – Kansalaispuolueen ja sinisten vaaliliitto tavoittelee kahta tai jopa kolmea paikkaa
Raimo Vistbacka (sin.) ja Piia Kattelus (kp.) ovat ehdolla eduskuntaan Vaasan vaalipiiristä.

Seinäjokinen-lehti on saanut tiedon Vaasan vaalipiirin lautakunnasta sihteeri Pasi Saarenheimolta, että konkaripoliitiiko Raimo Vistbacka asettuu ehdolle eduskuntavaaleihin Vaasan vaalipiiristä. Alajärven rumana vallesmannina tunnettu Vistbacka on ollut perussuomalaisten kantava voima ja puolueen ensimmäinen kansanedustaja. Nyt Vistbacka on ehdolla Sinisen Tulevaisuuden ehdokkaana.

Kansalaispuolue on solminut teknisen vaaliliiton sinisten kanssa Vaasan vaalipiirissä ja kumpikin puolue asettaa kahdeksan ehdokasta. Vaasan vaalipiiristä valitaan yhteensä 16 kansanedustajaa.

Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja ja Pohjanmaan osaston puheenjohtaja Piia Kattelus kertoi Seinäjokinen-lehdelle pitävänsä Vistbackan lähtöä vaaliasetelmia sähköistävänä, koska nyt Kansalaispuolueen ja Sinisten tekninen vaaliliitto tavoittelee kahden sijaan jopa kolmea paikkaa. Kattelus on Seinäjoen kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja ja sai kevään 2017 kuntavaaleissa enemmän ääniä kuin kukaan muu keskustalainen nainen Vaasan vaalipiirissä.  

Vistbacka on ollut kansanedustajana vuodet 1987-2011. Suomen maaseudun puolue SMP:n edustajana Vistbacka oli vuodet 1987-1995 ja perussuomalaisten kansanedustaja vuodet 1995-2011. Vistbacka toimi myös liikenneministerinä vuosina 1988-1989.

Perussuomalaiset jakautui kahtia vuoden 2017 Jyväskylän puoluekokouksessa. Perussuomalaisten voimahahmot Raimo Vistbacka ja Timo Soini jättivät puolueen, ja siirtyivät syksyn 2017 aikana sinisiin.

Julkaistu 4.3.2019 klo 15.05.

Julkaistu 4.3.2019 klo 15:05.