• Artikkelin kategoria:Uutiset

Ylistaroon kultaa kansainvälisessä siideri-kisassa

You are currently viewing Ylistaroon kultaa kansainvälisessä siideri-kisassa
Pirula on muuttanut kesän ja syksyn aikana uusiin laajempiin tiloihin Ylistaron vanhan koeaseman alueelle. Uudella alueella on tarkoitus kehittää alkoholivalmistamisen oheen myös matkailutoimintaa, ja oma myymälä avattiin kesäkuun loppupuolella. Kuvassa Tomi Rintala (vas) ja Petri Rintala.

Seinäjoen Ylistarossa toimivan alkoholivalmistaja Pirulan Helmi-juoma voitti Norjassa järjestetyssä Nordic International CiderAwardsissa (NICA) kultamitalin Fruit Wines & Perries -kategoriassa. 

Pirulan tilan yrittäjäveljeksistä Petri Rintala kertoo, että Helmi on valkoherukasta suodatettu ja hiilihapotettu viinimäinen tuote. Se ei ole kuitenkaan siideri, sillä se ei sisällä omenaa. Helmeä luonnehdittiin muun muassa puolimakeaksi juomaksi, jossa on upea valkoherukan maku.

– Ajattelimme, että lähdemme Helmellä kokeilemaan kisaa Norjassa. Helmi sai hyvät arvosanat ja saimme melkein kaikista testauksista hyvät pisteet, Rintala iloitsee.

Helmi on Pirulan ensimmäinen kauppavahvuinen tuote, joka julkaistiin noin kolme vuotta sitten. Juoman valmistaminen oli hetken tauolla, sillä viime ajat Pirulassa on keskitytty tuottamaan Rose-spritzeriä, joka voitti kultaa Suomen Tilaviini -kilpailun helmeilevien juomien kategoriassa keväällä 2020.

Lisäksi Pirulan juomista Luotsi-siideri on palkittuhopeamitalistina.

– Kaikki meidän kauppavahvuiset tuotteemme ovat voittaneet kisoista kulta- tai hopeamitalin. Menemme jatkossakin samalla ajatuksella ja valmistamme tuotteita ensisijaisesti kotimaisista marjoista ja hedelmistä, Rintala sanoo.

Uudet tilat mahdollistavat tuotannon kehittämisen

Pirula on muuttanut kesän ja syksyn aikana uusiin laajempiin tiloihin Ylistaron vanhan koeaseman alueelle. Uudella alueella on tarkoitus kehittää alkoholivalmistamisen oheen myös matkailutoimintaa, ja oma myymälä avattiin kesäkuun loppupuolella. 

Tällä hetkellä käynnissä ovat laajennustyöt, joiden myötä tuotantotiloja saadaan lisää noin sata neliötä. Myös uusia tuotteita on Rintalan mukaan tulossa markkinoille ensi vuonna.

– Olemme tuomassa valikoimiimme virvoitusjuomia, joita ryhdytään valmistamaan ensi vuoden alkupuolella. Teemme myös niitä herukoista, marjoista ja hedelmistä, ja niistä tulee perinteisiä käsityöläislimsoja, Rintala luonnehtii.

– Valmistamme myös tislattuja viinoja. Ensi vuoden aikana tulee gini, josta voimme luvata, että siitä tulee jälleen meidän näköisemme tuote, Rintala lupaa.

Pirula Oy on Seinäjoen Ylistarossa toimiva alkoholituotteiden valmistaja, jonka valikoimista löytyy muun muassa viinejä, siidereitä ja muita tuotteita. Tuotteiden sydän ovat kotimaiset marjat ja hedelmät. Yritys on perustettu vuonna 2017.

Julkaistu 15.11.2022 klo 14:09.