• Artikkelin kategoria:Yleinen

Fortum nosti sähkösopimushinnan yksipuolisesti 18 eurosta 75 euroon kuukaudessa, Lumme-energialla sama sopimus maksaa 16 euroa.

You are currently viewing Fortum nosti sähkösopimushinnan yksipuolisesti 18 eurosta 75 euroon kuukaudessa, Lumme-energialla sama sopimus maksaa 16 euroa.
Valtionyhtiö Fortum maksoi 2,7 miljoonaa euroa palkkaa toimitusjohtajalle, mutta ei aio noudattaa kuluttajariitalautakunan päätöstä 15 %:n hinnankorotus katosta vaan nosti hintoja 416 prosentilla asiakkaille. Lumme-energialla sama sopimus maksaa 16 euroa, Fortumilla ennen 18 euroa ja nousun jälkeen 75 euroa kuukaudessa. Netissä 75 euron sopimusta kuitenkin mainostetaan hinnalla 40 euroa, joka sekin on vastoin kuluttajariitalautakunnan päätöstä.

Fortum Oy:n seikkailut jatkuvat. Useat Fortumin asiakkaat ovat hämmestyneet, kun valtion enemmistöomistaman yhtiön hintoja on nostettu yksipuolisesti yli 400 prosentilla. Esimerkiksi Fortumin kerrostaloasuntoihin markkinoima kiinteähintaisen S-paketin hintaa on nostettu 18 eurosta 75 euroon. Samaan aikaan Fortum markkinoi samaa sopimusta nettisivuillaan hintaan 40 euroa kuukaudessa.

Fortum on ollut esillä, kun sen toimitusjohtajalle Markus Rauramolle maksettiin viime vuonna kaikkine etuineen 2,7 miljoonaa euroa ja pelkkänä palkkanakin hurjat 1,5 miljoonaa euroa yhtiön rajuista epäonnistumisista huolimatta.

Kuluttajariitalautakunta on tällä viikolla täysistunnossaan linjannut sähkön hinnan korotusten ja määräaikaisten sähkösopimusten kohtuullisuutta: Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen hinnan korotus on kohtuuton, jos se aiheuttaa yli 15 %:n ja samalla vähintään 150 euron maksujen nousun vuodessa.

Fortumin hinnan muutos 57 eurolla kuukaudessa on yhteensä yli 417 prosenttia ja 684 euroa vuodessa. Valtionyhtiö Fortum ei kuitenkaan suostu toteuttamaan viranomaismääräystä kohtuuhintaisesta sähköstä.

Fortumin asiakaspalvelusta ”Outi” ilmoitti sähkösopimuksesta yhteyttä ottaneella asiakkaalle, että ”olkaa yhteydessä kuluttajaviranomaisiin” korjaamatta yksipuolista, kuluttajariitalautakunnan vastaista, sopimusmuutosta.

Esimerkikisi Lumme-Energia perii samasta sopimuksesta vain 16 euroa kuukaudessa.

Julkaistu 30.6.2023 klo 15:04.