Porin prikaati harjoittelee paikallispuolustusta Etelä-Pohjanmaalla

You are currently viewing <strong>Porin prikaati harjoittelee paikallispuolustusta Etelä-Pohjanmaalla</strong>
Etelä-Pohjanmaa 2023 harjoitus kerää noin 800 henkilön vahvuisen harjoitusjoukon. Pohjanmaan aluetoimiston päällikkö everstiluutnantti Pasi Heinua (kuvassa keskellä) reserviläisten yliluutnantti Jani Huhtalan (kuvassa vas.) ja ylivääpeli Martti Mäki-Jouppilan kanssa.

Etelä-Pohjanmaalle keskittyvä Porin prikaatin johtama paikallispuolustusharjoitus Etelä-Pohjanmaa 23 kokoaa yhteen noin 800 henkilön vahvuisen harjoitusjoukon 1.–8. syyskuuta. Harjoitukseen osallistuu Porin prikaatin lisäksi joukko alueen viranomaisia, Seinäjoen kaupunki sekä alueen yrityksiä ja toimijoita.

Harjoituksen johtaa Porin prikaatin apulaiskomentaja, eversti Marko Kivelä.

Harjoituksen aikana eri puolilla Etelä-Pohjanmaata näkyy harjoitukseen kuuluvaa kalustoa sekä aseistettuja sotilaita. Ulkopuolisille aiheutuvaa häiriötä ja haittaa pyritään välttämään, mutta harjoitus voi aiheuttaa hetkellisiä liikennekatkoksia ja meluhaittaa. Harjoitusampumatarvikkeita käytettäessä meluvaara-alue on huomioitu.

Pohjanmaan aluetoimiston päällikkö everstiluutnantti Pasi Heinua kertoo harjoituksen keskittyvän Seinäjoelle ja lähikuntiin.

-Seinäjoen kaupunki on tiedottanut päiväkoteja ja kouluja etukäteen ja tiedotteita jaetaan niillä alueilla postilaatikoihin, missä on harjoitustoimintaa, kertoo everstiluutnantti Heinua.

Harjoituksen yhteydessä keskiviikkona 6. syyskuuta järjestetään kaikille avoin ja ilmainen yleisötapahtuma kello 10.00–18.00. Toritapahtumassa mukana ovat esimerkiksi Pohjanmaan poliisilaitos, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue, Seinäjoen kaupunki sekä paljon muita toimijoita. 

-Tämän lisäksi tapahtumassa on mahdollista tutustua Puolustusvoimien kalustoon ja reserviläisiin. Illalla klo 18-19 torilla soittaa sotilassoittokunta, joten jos päivällä ei ehdi niin illalla sitten, toivottaa everstiluutnantti Heinua väen tervetulleiksi.

Lue lisää keskiviikon 6.9. Seinäjokisesta.

Julkaistu 3.9.2023 klo 16:42.