Aluevaalien äänestys vaalipäivänä verkkaista

You are currently viewing Aluevaalien äänestys vaalipäivänä verkkaista

Aluevaalien äänestysprosentti on jäämässä todella matalaksi. Siitä ennakoi vaalipäivänä eri äänestyspisteissä käyneiden äänestäjien vähäinen määrä.

Ilmajoella Munakassa vaalilautakunnan puheenjohtaja Marja-Leena Lehtisaari kertoi äänestysalueen 310 äänioikeutetusta ennakkoon äänestäneen 82 henkeä. Määrä on täsmälleen sama kuin kuntavaaleissa kesäkuussa 2021 ennakkoon äänestäneiden määrä. Kuntavaaleissa alueella oli kaksi äänioikeutettua enemmän.

-Tunnelma on hyvä. Melko verkkaiselta on äänestäminen vaikuttanut, arvioi Lehtisaari.

Vähän ennen puolta päivää äänestämässä oli käynyt 20 henkilöä vajaassa kolmessa tunnissa, kun taas Seinäjokinen-lehden haastatellessa kuntavaalien aikaan oli kahden tunnin aikana käynyt 24 äänestäjää.

Myöskään Seinäjoen Ylistaron Kitinojan äänestysalueella, Halkosaaren koululla, ei väkeä ollut aamulla juurikaan ollut hirvittävästi liikenteessä. Tahti oli sama kuin kuin kuntavaaleissa. Kahden ja puolen tunnin aikana oli molemmissa vaaleissa äänestänyt 20 henkeä.

Kitinojalla päästiin melkein 50 prosentin ennakkoäänestysprosenttiin kuntavaaleissa, nyt ennakkoon on äänestynyt noin 30 prosenttia.

Vaalien äänestysprosentti uhkaa siten jäädä alle 50:nen.

Julkaistu 23.1.2022 klo 13:08.