• Artikkelin kategoria:Uutiset

Poliisi ja Vapepa järjestävät lauantaina 6.5. Rasmus Takaluoman etsintäharjoituksen Lapuan hiihtomajalla

You are currently viewing Poliisi ja Vapepa järjestävät lauantaina 6.5. Rasmus Takaluoman etsintäharjoituksen Lapuan hiihtomajalla
Kuva: Joonas Brandt, Suomen Punainen Risti

Suomen Punaisen Ristin tiedotteen mukaan vapaaehtoinen pelastuspalvelu järjestää lauantaina 6.5. poliisijohtoisen etsintäharjoituksen, jossa etsitään marraskuussa Lapualla kadonnutta nuorta miestä. Etsintäharjoitus alkaa lauantaina 6. toukokuuta kello 10 Lapuan hiihtomajalla osoitteessa Urheilumajantie 28, 62100 Lapua. Hiihtomajan paikoitus on rajallinen, joten etsintäharjoitukseen osallistuvia pyydetään suosimaan yhteiskyytejä saapuessaan.

Vapepa pikakouluttaa etsintöihin osallistuvat vapaaehtoiset, jotta etsijöillä on tarpeeksi tietoa ja taitoa turvalliseen etsintään ja että etsintä voidaan tehdä koordinoidusti.

SPR toivoo, että halukkaat Vapepaan kuulumattomat vapaaehtoiset etsijät ilmoittautuvat tämän linkinkautta mukaan. Ilmoittautumislinkin ovat luoneet kadonneen henkilön omaiset. Harjoitukseen osallistuu myös Punaisen Ristin henkisen tuen vapaaehtoisia, jotka ovat valmiudessa antamaan henkistä tukea osallistujille. Vapepan ensihuoltoryhmät huolehtivat etsijöiden muonituksesta. Vapepan hälytysryhmiin kuuluvat ovat saaneet OHTO-hälytyksen ja noudattavat saamiaan ohjeita.

– Omaiset ovat hyvin kiitollisia vapaaehtoisten suuresta työmäärästä ja siitä, että omaisia kuunnellaan ja he voivat osallistua etsintöihin, toteaa omaisten yhteyshenkilönä toimiva Vapepa-johtaja Marjo Nurmenniemi

Julkaistu 29.4.2023 klo 09:19.